10 augusti 2022

40 år mellan bilderna

 

Ja då var vi 20 Lena och jag och au-pairer i Zürich. Papporna i våra schweiziska familjer var bröder och barnen vi passade alltså kusiner så det var så vi lärde känna varandra. Bilden ovan är tagen på en tur till Basel och nedan är vi nog på Burgerland i Zürich. 1982 var ju det lite nytt att gå på hamburgerställe och det var väl också ungefär vad vi hade råd med som barnflickor om vi nu eventuellt skulle lägga pengar på middag på fritiden. 


Ja mycket kul har vi haft under åren och mycket tok i ungdomen såklart. Så himla glad att vänskapen håller i sig. Vi ses alla fall oftast några gånger om året inte minst på de trevliga årliga tjejhelgerna hos Lena i Åhus och har tät kontakt dessemellan. Ventilerar stort och smått, allvar och skoj. Så värdefullt med vänner. Kul har vi förstås fortfarande när vi ses men lite mindre tokerier är det allt. Första helgen i juli var Lena och hälsade på oss i stugan. Den första Dahlian hade precis slagit ut och var passande nog orange som är färgen Lena förknippas med sen länge. 


Prickade in finväder och vi kunde sitta ute och äta middag.


Förrätten blev en enkel nachos med salsa i en liten kaffekopp. Varför krångla till det? 
Gott med lite salt när varmt ute.

Jag fick så fina presenter på tema Karl-Fredrik på Eklaholm. En stor grön kruka där den fina pelargonen jag fått av stuggrannarna passade fint. 



En rolig handduk och en flaska med bubbligt innehåll och Karl-Fredrik på etiketten fick jag också.


Men idag är det Lenas tur att fylla jämt. Så en solros till henne idag för hon gillar solen eller några fler orangea Dahlior kanske de blommar ju på. När hon fyllde 20 hade vi semester från barnflickeriet och var på luff med alldeles för tunga ryggsäckar i Österrike, Tyskland  och italienska delen av Schweiz. Vi bodde just då på ett katolskt flickhem i Lugano som alternativ till vandrarhem. Så det var väldigt enkelt och strikt vilken tid man skulle vara inne på kvällen. Lite andra tider då. Men fixade alla fall någon liten födelsedagsbakelse om jag inte minns fel. Bilden nedan från Wien där vi hälsade på min klasskompis Inger som var au-pair där. Smidiga sovtäcken att släpa på och absolut hellugg ... :))) 

                                                 

Snart är det dags för tjejhelg i Skåne så då får vi gratta henne på riktigt lite i efterskott. Ska bli så kul att ses igen allihop. En kär tradition som pågått i väldigt många år nu. Under etiketten Åhus kan du läsa om vad vi brukar ha för oss när vi ses i Skåne. Då är det frukost under valnötsträdet bland annat. Jag fick en påse valnötter från just det trädet som jag ska knäcka och lägga i en burk. Så gott på frukostyoghurten. Men nu ska jag förbereda mina kanelbullar och baguetter som ska jäsa i kylen över natten. Så blir det nygräddat att bjuda på imorgon hoppas jag. Sommarens första bullbak. Passar bra att göra en mindre sats eftersom jag har dåligt med plats i frysen.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.