15 augusti 2022

Head in the Clouds



Om du har vägarna förbi Falun före 21 augusti och vill se en riktigt kul utställning så åk till Magasinet. 
Erik Johanssons utställning med surrealistisk fotokonst är verkligen sevärd. Fantastiska bilder! 

Läs mer här: Magasinet i Falun

Finns även en bra dokumentär om konstnären på SVTplay Längtan är en plats heter den. Otroligt mycket arbete runt varje bild och han sprutar ur sig idéer och kreativitet. Men varje bild tar lång tid att göra.  Ung lovande konstnär som nu bor i Prag efter några år i Berlin. Men arbetar i hela världen. 

Fascinerande! 




Comfort zone




No way back


If lost just call 


Först såg jag bara husgavel inte att det var en öppning. 





Titta på bilden. Ögat blir lurat. Tror denna hette Skogsbiblioteket eller något liknande. 
Hans bilder finns också på instagram under erik.joh ✅
 
På väg till Magasinet i Falun det en liten tur till Kniva Trädgård som ligger lite utanför Falun vid gamla Staberg. Alltid värt ett besök! André Strömqvist som är trädgårdsantikvarie och författare och Andreas Graveleij som är trädgårdsmästare och blomsterdekoratör driver Kniva Trädgård. Såg att André Strömqvist var med i senaste Odla med P1 men har inte lyssnat på avsnittet än.

Lunch blev det på Spruthuset i Falun den dagen. Riktigt bra och mysigt att sitta vid ån.Fräsch fiskburgare på kolja.

Ett stopp på Ollesgårdens glasloppis i Rällsjöbo Bjursås blev det också innan Stina åkte vidare till Älvdalen och vi tillbaka till stugan. Inga fynd för oss men kan säkert vara rätt ställe om man letar efter ett visst glas.  På hemvägen stannade vi till vid Sågmyra Byggnadsvård och kökshandel. Letade efter ett beslag till ett köksskåp men det fanns inte. Blev ett sista stopp på Stationsgatan i Leksand där Ylva Skarp har sin fina studio. Det finns lite fler butiker, keramiker mm där och ett liveband spelade vid caféet Gapa. 

Hade tänkt en fika vid Hjort-Olars café i Dala Floda men det var så fullt eftersom det var konsert på gång i byn. Bröderna Gustaf (tidigare  medlem i Mando Diao)och Viktor Norén hade fyra konsertkvällar i Dala-Floda inbokade. Hade gärna kunnat lyssna. Strövtåg i hembygden efter Frödings dikt är en favorit. Gissar att den var med på repertoaren. Mando Diao spelade in den för tio år sen. Men nu hade vi inga biljetter utan åkte vidare hem till stugan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.