17 januari 2022

Naturfärger och mer norrsken

 Ja jag trivs nog bäst med lugna färger i naturtoner. Inte rädd för färger men kan tröttna.


Beige behöver inte vara tråkigt. Däremot väldigt lätt att kombinera med färger. Men ibland tycker jag bara det är vilsamt som det är med naturtoner. Så därför tror jag att den nya duken kommer bli en favorit som hänger med länge.


Gillar färgen och den råa kanten som passar så bra till stolarna vi har på verandan i stugan. Köpte faktiskt två har en hemma också. Bra om man ska ha långbord även om det känns längesen nu.Alla julgrejer är borta men lite kottar får vara kvar. Det är fortfarande vinter och de känns inte så juliga.

Men lite solsken fick vi se både idag och i helgen till och med skuggor på väggen på verandan. Pinnvasen funkar med blommor i eller som ljuslykta. Köpte den på en marknad i byn en gång. 


Harsvansgräset på halmkransen är kvar från sommarens odlingar. Beige toner i vårt sovrum i stugan men olika struktur på tygerna på sängen. En naturell nätkasse på knoppbrädan på väggen. Olika innehåll beroende på årstid. Enkel variation. Det gillar jag.Lite märks det ändå att dagarna är lite ljusare än före jul särskilt klara dagar. Så skönt med ljuset även om jag inte alls är färdig med vintern.


Fick ju även se lite norrsken under lördagskvällen även om det starkaste var under natten till lördagen. Se tidigare inlägg. Men några bilder blev det även på lördagen. Känner att jag blev lite besatt av detta och tyckte det var spännande att hålla utkik. Uppfriskande med en liten promenad vid 23-rycket. Sen kom molnen så då kunde jag hoppa i säng.6 kommentarer:

 1. Fint med naturfärger tycker jag också, det är lugnande och tar inte fokus från annat. Stort gilla på duken! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg en liknande duk hos en granne. Så blev glad när jag hittade duken på Åhléns och kunde nypa två stycken när vi var i Stockholm på diplomeringen.
   Kram Annika

   Radera
 2. Jag missade norrskenet helt 😕. Måste skaffa norrskens-appen så att jag inte missar det nästa gång. Mvh Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju lite kul! Speciellt när det blir så kraftigt som den fredagen.
   Allt gott!
   Annika

   Radera
 3. Älskar också naturfärger och norrsken! Hoppas få uppleva det...
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja spännande med norrskenet. Så glad att jag fick se det. Skulle precis gå och lägga mig.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.