01 januari 2023

God fortsättning på nya året

 


Årets första bild på solen som visade sig en stund på årets allra första dag. Såg det inte själv först men en släkting såg bilden och skrev att solen ser ut som ett ljus med låga. Det stämmer ju om man ställer om ögonen och tittar en gång till.

Vi hade en lugn och skön nyårsafton i stugan även om vi såklart saknade våra vänner som vi brukar fira med. Det blev lite trevligt umgänge hos stuggrannarna med korvgrillning och kul quizpromenad i skogen och trekamp. En generationskamp kan man säga, intressant att vi hade lika många poäng som ungdomarna och fel på samma fråga. Så det fick bli en utslagsgivande trekamp. Vi bjöds på Lumumba också. Varm choklad med konjak och vispgrädde med riven choklad. Så gott och längesen jag drack en sån.


Pilkastning var en gren i trekampen. 


På kvällen blev det middag på tu man hand. Lite ost, chark, fröknäcke, päron med granatäpple och sparris till förrätt.


Den vita amaryllisen fick vara nyårsblomma i år. Satte den i vas och det är två stjälkar kvar som snart slår ut. Gör inget när de är vita och inte julröda.



Mera sparris lindad i serranoskinka till varmrätten som bestod av oxfilé och potatisterrin. Terrinen från frysdisken men rödvinssåsen ordentligt gjord. Helt ok med genvägar tycker jag.


Så blev det lite champagne till desserten som var saffranskladdkaka med vit choklad och fruktsallad till. Kakan var kvar sen jag bjöd Henrik och Nathalie på den men fick duga. De firade nyåret med kompisar i Stockholm. Pausade lite mellan rätterna. Lyssnade på Benjamin Ingrossos konsert med kungliga filharmonikerna. Så bra! Verkligen stort för en kille på 25 att få spela och sjunga i det sällskapet. Jag tycker han är otroligt duktig.  En skvätt champagne till tolvslaget blev det förstås. 

Hörde Lena Olin läsa Nyårsklockan från Skansen. 


Ja de sista dagarna på året gav lite lagom skön träningsvärk först efter skidpremiären för säsongen i Romme sen  var vi på gymmet en dag och det var ett tag sen kändes det som efteråt. Vi har köpt varsitt fyramånaders kort över vintern precis som vi haft de senaste två åren. Inget flashigt gym men det är på gångavstånd och räcker gott och väl för mig och skönt att det inte är så mycket folk. Vi är ju i stugan en hel del under vinterhalvåret också. Hade hoppats på lite längdåkning när vi var i stugan men var så isigt när det mesta av snön försvann. Men det kommer väl mera snö. Kommande vecka är det säkert mer folk på många gym brukar ju vara ett vanligt nyårslöfte. 


Plockade undan julen i stugan innan vi åkte hem idag efter lunch. Inget kul att ta reda på en gran som barrat senare så då rök resten av pyntet redan nu. Hemma får det vara kvar ett tag till. Fortfarande mysigt med ljusstakarna i fönstren när det är så mörkt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.