23 januari 2023

Vilken vacker vinterhelg!


 Vi fick en fin förlängd rimfrostig vinterhelg i stugan. Åkte dit i lördags och satte på värmen och sen direkt till Norberg för att åka längd i Klackberg/Nordansjö. Det var man ur huse denna vackra dag med strålande sol. Fler som ville ut i de fina spåren. 
Tillbaka i stugan igen hade vi bestämt tid att FaceTima med killarna. Rikard just då i Sao Paolo i Brasilien och Henrik i Frankfurt. Kul att se de inte bara chatta. Lite lätt lunch sen såg vi solen gå ner och satte på bastun.
Så gött att sitta där en stund speciellt när man varit ute och åkt skidor. På kvällen var vi bjudna till kära stuggrannarna på mat. Längesen vi sågs så var kul att ses och bjöds på god mat och dryck.På söndagen var det -18 när vi vaknade. Vackert väder och så fint med rimfrosten. Jag fotade några av mina små vänner fåglarna. Men blev rätt kallt om fingrarna faktiskt.


Mest Blåmesar och Talgoxar just nu. 
Så vackert med rimfrosten. Gillar verkligen vinter på vintern. Hade tänkt gå på gymmet på söndagen men kändes inte lockande att gå in när solen sken så blev en promenad istället. Sen satt vi i solen utanför bastun där det blir så varmt och skönt och åt blodapelsiner. Kändes som sportlov!Jag är barnsligt förtjust i rimfrost.Hoppas det blir lika fint på isen som några tidigare år. Då har någon vänlig själ plogat bana på norra delen av sjön Barken och gjort spår ändå upp till Smedjebacken. Så härligt att ta en tur med fika i ryggsäcken. Det blir ca 2 mil fram och tillbaka. Vi var ner och kikade på isen där när vi var ute och gick.


Det ångade om det öppna vattnet en bit utanför oss när solen gick ner. Lite rörelse i vattnet där ute så det fryser sällan helt där ute i farleden.
Hade ju möjligheten att vara kvar så blev skidåkning idag också. Lyxigt på en måndag. Betydligt mindre folk i spåren. Lite gråare men lagom kallt och jätteskönt. Åkte ca 1 mil sen blev det "After Ski" på Elsas innan vi åkte hem till Västerås. 


Elsa Anderssons konditori i Norberg som byggts upp igen efter den tragiska branden 2015 då det brann ner  till grunden. Tycker man har fått till det bra. Nu ska jag kika lite på Guldbaggegalan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.