22 mars 2021

Nu kan det roliga börja


Nu har jag gjort fint i växthuset och putsat alla glas. Känns roligare att köra igång för säsongen. Har sått luktärter som nu står i öppna plastpåsar som blir som små drivhus i sig. Köpte lite penseér. Det blev några vita för de lyser så fint när det skymmer. Ska så småningom flytta ner lite fler växter som stått i garaget över vintern.

Vinrankan verkar ha överlevt liksom Passionsblomman. Lite pelargoner och en brasiliansk skönhet som heter Diademblomma verkar också klarat vintervilan. Mitt lilla citronträd har bott i stugan under vintern men ska väl också ut i växthuset snart. Det blommar för fullt och doftar ljuvligt.

Några andra växter ser inte så levande ut efter vintern men ska ge de en chans.

Har sått lite tomater hemma och ska så gurka mm senare. Men det är bara mars och gurkväxter är känsliga för kyla så får vänta lite med de. De växer så fort så är bra om de är på rätt ställe direkt.

Har beställt frö för att så kapris. Jag kanske inte lägger in kapris av knopparna men blommorna var också vackra. Man kan ju göra kapris av vanlig krasse också.  


Så härlig den här tiden som kommer nu. Påsken är min favorithögtid.

Växthuset blev som nytt igen när glasen är rena. Snart ska gurkor klänga där inne och tomater. 
Ja lite annat blir det förstås också. Har lite nya idéer både ute och i växthuset.

Ett härligt vårtecken är när vädringsfönstren går upp för första gången.



                             
Ett annat vårtecken är att isen snart är borta och att fågellivet ökar.
 
 



4 kommentarer:

  1. Mysigt att börja med vårsådden. . .det känns verkligen att vi går mot våren nu! Här har solen lyst hela dagen och det har varit +15 såååå härligt med promenad och fika ute!
    Ha det så bra!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja en fin tid som kommer. Riktigt fin dag igår.
    Må så gott!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Så flitig du är Annika! Så mycket du har på gång bland all frösådd. Förstår att det är roligt nu när ni har ett växthus tillika orangeri! :)
    Ja, det är en fin tid nu och en ännu skönare tid som väntar på oss. Så härligt att ha allt framför oss.
    Gillar också påsken - mer är jul faktiskt! Men julen som var, trots pandemin, var den helt i min smak. Lugn och avskalad.
    Kram, kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så roligt med växthuset! Även om det är lite pyssel att putsa glasen. Tur jag har en bra ställning att stå på. Stege är inte riktigt min grej. Städade det ju såklart i höstas men vill börja på ny fräsch kula. Ja påsken är min favorit! Enkelt, man gör olika saker och lite som man vill beroende på väder osv fräschare mat. Hopp om framtiden på något sätt.
      Kramar

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.