31 mars 2021

I trädgården den sista mars

 Lite regn hos oss idag men gick en sväng i trädgården med kameran för att se vad som är på gång. 

Det går fort nu. Lökar som slår ut, knoppar på gång och perenner som vaknar.


Vid trappen har jag två rostiga bord för plantering som jag fick i julklapp ett år. Bästa klappen. Har fyllt de med vita minipenséer i år. Brukar bli som små kuddar när de får växa till sig lite. På bänken en låda med mörka violer och förgätmigej. Hade önskat helt svarta violer men de här var de mörkaste jag hittade.

Har stuckit ner lite kvistar av kornell och svarta vinbär för att få lite höjd.


Vid dörren tronar påskharen och en kruka med påskiga lökar och vita penséer och kvistar från kornellen.


Tyckte om den ljust gula narcissen.Min stora krans av en rockring och klippet från klematis har åkt upp igen.På uteplatsen har jag också lite påskigt och penséer i väntan på att blommor i rabatterna ska komma igång.Penséer är väl verkligen så mycket blommor för pengarna under lång tid. Tycker nästan de små är bäst.
Kanske för det vissna bara försvinner mer än på de stora. Små blå irisar står i givakt som en blå färgklick under den än så länge torra hortensian. Några krokusar och sen blir det blått av Scilla. De blir fler för varje år.


I rabatten bredvid samsas olika små vårlökar och den söta irisen med namnet Katharine Hodgkin lyser i ljusblått. Senare i sommar blommar vallmo här och döljer de utblommade lökväxterna. Ett smart skiftbyte.
Tibasten blommar för fullt. Tog in kvistar för länge sen som jag fick i blom men nu blommar den ute.
Vacker men giftig.Backsipporna är på gång med sina ludna knoppar och vårt lilla körsbärsträd knoppas för fullt. Snart blommar det i rosa.En härlig tid. Jag gillar verkligen påsktiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.