29 december 2022

Tur ändå

Gråskala vad gäller vädret idag. Regnigt och halkigt. Plaskigt på isen. Skogen på andra sidan sjön försvann i diset. Hade hellre haft kvar minusgraderna.


Så tänker att vi hade tur ändå. Henriks flickvän Nathalie skulle egentligen kommit med flyget från Tyskland igår men det blev inställt så efter lång tid i telefonkö blev hon ombokad till en dag tidigare och kom redan på tisdagen. Det blev med facit i hand mycket bättre med tanke på vädret för då kunde vi åka skidor tillsammans i Romme igår istället. Vi fick en fin dag i Romme utanför Borlänge. Fick till och med se lite sol. Det var -11 i dalen men kändes inte så kallt uppe i backen och var vindstilla. 


Så fina tillsammans.


Första gången vi träffade henne. När vi var i Tyskland i somras var hon på jobbresa. Så gullig tjej och duktig skidåkare. Blir lite mix av tyska och engelska när vi pratar. Eller mest jag som mixar när jag inte hittar ord på engelska eller tyska.
 




After Ski i stugan när vi kom tillbaka. Tar ca 40 min att åka till Romme från stugan. Nathalie hade köpt med sig några öl från små lokala bryggerier och vi gjorde Glühwein och hade lite småplock och godsaker i form av ost från Murbo-Annas mejeri utanför Borlänge och några ölkorvar och rökt dovhjortskött vi köpt på en gårdsförsäljning tidigare. 




Känns i benen idag att det var skidpremiär igår. Henrik och Nathalie har åkt till Västerås. 

Jag la upp sköna julklappssockarna i soffan och tittade på Lalehs konsert från Ullevi och Mauri - vad hände sen. Lite kul att se Lotta på Bråkmakargatan 30 år senare eller killen på Kalles kaviartuben.      Visste inte ens att han fanns på riktigt. Han var sig lik även som 76 åring.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.