28 december 2022

Mellandagar efter en skön jul

 Tänk att vi fick en vit jul ändå. Så mycket ljusare med ens och sol på det. Så vackert ute.



Vi firade julen i stugan i det lilla formatet. Bara Göran, jag och Henrik som kommit hem från Tyskland. Ganska skönt det med. Man kan styra upp det lite som man vill.
Så det blev en promenad efter frukost.  Ganska kyligt -15 men ändå skönt att gå en sväng.




Det var fruset t o m under bron i byn där brukar det inte frysa till.  Så änderna som brukar vara där i det öppna vattnet halkade omkring. Folk roade sig med att kasta snöboll på isen från bron. Ingen hård is. Tillräckligt hård snöboll så gick det hål. Det v ar väl utmaningen.



Vackra Söderbärke kyrka i vinterskrud.


Kaffestugan vid hembygdsgården.


God Jul till kära stuggrannarna som också var på promenad fast på isen utanför oss.
Ja vilket juklaftonsväder!!


Julaftonsplanen var att äta det kalla till lunch och det varma till kvällen. Så gjorde vi förra året och det kändes rätt bra. Det är så mycket mat. Men i år var ingen hungrig på kvällen för lunchen blev lite sen så vi sparade det varma till en annan dag. Gjorde ju inget när det bara var vi tre. En lugn och mysig julafton blev det och tomten hittade till stugan också.

På juldagen åkte vi hemåt för att träffa min brors familj. Där har det varit sjukstuga och hos oss blev Henrik sjuk före jul men vi klarade oss och alla hann bli friska så vi kunde ses. Jag hade med fikabröd och min bror bakade pizza. Kul att träffas. Pojkarnas jämngamla kusiner Fredrik och Felicia och lillkusinen Hedda. Felicia bor i Göteborg så henne var det ett bra tag sen vi träffade. En mysig eftermiddag och kväll hos Anders och Emma.


På Annandagen träffade vi en annan del av släkten killarnas äldsta kusin med familj kom till oss. De bor också i Göteborg. Kul att få en stund och träffa de. Tjejerna har blivit så stora och är duktiga konståkare. Så imponerande! Blev en liten lunch hos oss med Jansson, sill, köttbullar och prinskorv. Passade bra så blev det åtgång på det som aldrig kom fram på julaftonen och eftersom vi bor nära Rocklunda där det var Annandagsbandy som de ville se. Men alla halsdukar till trots på fina supporterskaran så blev det storförlust för hemmalaget VSK. Jag skippade bandyn och gick en promenad och hälsade på min mamma på hennes boende istället. Vågade inte hälsa på henne före jul då Henrik var sjuk. Rädd att dra dit några baciller. De som bor där är ju sköra redan som det är. Känns som det blev en bra julhelg. Liten julafton men vi fick träffa fler de andra dagarna. Saknade Rikard förstås men han är ju på sin resa. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.