28 april 2023

Aprilväder och boktips

Mitt förra inlägg hade rubriken Sommarvärme. Men det är fortfarande april så denna vecka har vädret kunnat beskrivas som motsatsen iskyla. Aprilvädret växlar det vet vi. Igår kom till och med en hagelskur. Får göra som blommorna och vända oss mot den lilla sol som erbjuds.





Vitsippor och Backsippor i trädgården.


Våra Magnolior som blommar håller lite längre i kylan.




Liksom de rosa körsbärsblommorna på stan. Vårt eget lilla träd har inte ens slagit ut än. Men knopparna sväller för varje dag.



Har lånat två lovande böcker på biblioteket. Dels är det Den lilla farmen i stan av Linda Holtby. Har läst om hennes odlingar i lokaltidningen. Efter utmattning sa hon upp sig som gymnasielärare och började odla grönsaker och hålla några hönor. Odlingsytan är inte stor mindre än 100 kvadrat och är trädgården till ett vanligt L format kedjehus från 60-talet där gräsmattan byttes ut mot grönsaksodlingar. Klädkammaren inne till odlingsrum kan också nämnas. Jag har inga planer på att odla i den mängden som hon gör alls. Ett vanligt år får de ett kvarts ton mat står det på bokens baksida. Men tänker att boken säkert är inspirerande att läsa ändå spännande med någon som gör något annorlunda. Hon finns på instagram under namnet @lillafarmen

Den andra boken jag lånade är Tomater odla för hela året av Johnna Gilljam. Säkerligen många bra tips och inspiration i den också. Önskar Dig en skön fredag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.