09 mars 2022

Blommor behövs nu

 Tog en sväng till Barkarö handelsträdgård strax utanför Västerås för någon vecka sen. Köpte med mig två småblommiga engelska pelargoner av sorten Ängla som de odlar själva. Svag doft av citrus gör den inte sämre. Hade någon liknande förra året som blommade så länge och fint. Först inomhus sen i en större kruka under äppelträdet. Har försökt övervintra den men inte säker på att det lyckats. Blommor och att vara ute i naturen känns bra som motvikt till alla dystra och hemska krigsnyheter nu. Känns lite futtigt och kanske ytligt men skänker ändå frid i sinnet.



 


Min växtportal av porslinsblommor tar sig riktigt bra. Snart kanske de möts på mitten av ingången till verandan. Har satt upp en gardinstång som de kan klättra på. En väldigt lättskött krukväxt alla fall. Vackra blommor får de också men jag tycker de luktar rätt starkt och nästan lite illa när de blommar någon gång om året.





Ett så vackert peacemärke utanför Amaryllis blomsterbutik i Västerås. Det är en fin gest. Medmänsklighet värmer i denna tid av galenskap. Såg en bild på barnvagnar på rad vid en polsk järnvägsstation vilken bra hjälp till mödrar från Ukraina som kommer med barn i famnen.  

2 kommentarer:

  1. Sötaste pelargonen, älskar färgen! Det blommiga peacemärket är ju fantastiskt och en fin gest verkligen...behövs i denna trista och oroliga tid!
    Vårkram från Öland & Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är de fina och peacemärket en fin gest som så väl behövs jiust nu.
      Kram och trevlig helg!

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.