09 juni 2021

Kanske lite gul och blå i hjärtat ändå?

I lördags åkte vi till Arlanda för att möta upp Henrik äldste sonen som kom hem från Tyskland. På dagen sex år sen han tog studenten faktiskt. Han började plugga direkt igen och är nu klar med sin master i företagsekonomi efter sex år. Det måste kännas både konstigt och toppen gissar jag. De senaste tio månaderna har han bott i Frankfurt och både pluggat på distans och arbetat. Så för att se det positivt blev det en chans för honom att göra så när det ändå varit distansundervisning p g a pandemin även om han varit kvar i Uppsala. För skojs skull har han även läst kinesiska och en termin Nationalekonomi. Två vändor till Kina har det också blivit under de här åren. På utbytesstudier och sen även en sommarkurs. Så Tyskland känns ändå nära tycker jag :) Men nu var det alla fall jättekul att ses. Han var hemma i julas visserligen men det är ju ett tag sen.


Vi tog en liten picknick vid Linnés Hammarby strax utanför Uppsala för planet var lite försenat. Men inte så mycket så det var värt inträdet att gå in. Det får bli en annan gång när vi har mer tid. Men vackert var det blå himmel med sommarmoln och naturen gul och blå med rapsen, tusenskönor, smörblommor och små teveronikor.







Blev glada att han var sugen på att följa med oss till stugan och bara landa lite. Så på kvällen firade vi honom med lite bubbel och en god middag. Wokade gös och laxbitar med grönsaker på Muurikkan och lyckades pricka in vår "kvällssolslucka" Den har i tid blivit lite längre sen vi tog ner fler träd. 

Hans yngre bror Rikard är också klar med sin master han har läst till maskiningenjör i fem år på KTH med utbyte i Sydney. Men honom får vi väl fira när han kommer hem från Stockholm. Stolt och imponerad över båda två. Det får man väl vara som mamma? Vet att de jobbat hårt. Viktigast är ändå att de mår bra och trivs med livet. Får vi se vad de hittar på härnäst.


Så roligt att det blev en så fin kväll och helg med Nationaldag och allt. Riktigt välkommen hem väder och den svenska sommaren när den är som vackrast. Badtemperatur i sjön, jordgubbar, blommorna och fåglarna. Svårslaget! 



Melon med lite citronmeliss, oxalis, jordgubbar och lite Himalayasalt med chiliflakes. Somrigt!


2 kommentarer:

  1. Härligt somriga bilder och grattis till dina söners examen! Som mamma är man naturligtvis mäkta stolt över sina barns framgångar och stöttande i motgångar! Så du kan verkligen känna dig stolt denna dag!
    Ha det så bra!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ja så roligt för de att det alldeles strax är helt färdigpluggat för denna gång.Njut sommaren!
      Kram Annika

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.