16 juni 2021

Firat med familjen

I måndags hade vi en mysig familjekväll och mycket att fira. Först och främst ville vi fira våra killars examina. Så bra kämpat att ha läst i sex respektive fem år direkt efter gymnasiet. 


Killarna som "nyss" var de små bröderna brothers eller grabbarna grus. Tycker så mycket om bilden där de nyss badat i havet som små. Det skiljer bara 16 månader på de så de har haft och har mycket kul ihop.


Roligt var det alla fall att ha båda hemma ett slag. Vi har inte setts alla fyra sen i julas eftersom Henrik bott i Tyskland och pluggat och jobbat där de senaste 10 månaderna. Vi fick oss en god middag med utsikt över staden. Vi fick fira de båda och även vår bröllopsdag och min födelsedag. Så det blev ett litet Kinderegg /tre i en,  precis som när vi gifte oss i Domkyrkan som syns på bilden. Men nu var det två examina som skulle firas. För 24 år sen var det dop vi bjöd in till och sen överraskade med bröllop.

Göran höll ett litet tal ackompanjerad av Schools out av Alice Cooper på låg volym på mobilen. Lite udda om man inte känner till att det var tradition för killarna inför sommarlovet att åka i gammelcabben med några kompisar och lyssna på just den och ta några ärevarv i någon rondell. Detta var låg/mellanstadietid men låten har nog spelats en och annan gång även efter det när terminen var slut.

Schools out for summer skrålar Alice och nu stämmer väl kanske även nästa textrad schools out forever. Vem vet?


Våra så gulliga kompisar kom förbi och grattade killarna med solrosor och en kväll ihop med de framöver.

Jag fick så vackra pioner. Fluff, fluff, fluff, fluff som Karl Fredrik skulle sagt. Så vacker färg! Tror den kanske heter Coral Sunset för den ändrar liksom färg som Coral Sunset sägs göra.
 

6 kommentarer:

 1. Så mysigt ni har haft det. Tittade in här och skriver en liten rad.
  Önskar en fin sommar. Hälsning Zara

  SvaraRadera
 2. Så fint att ni tillsammans kunde fira era pojkar. Ja, tänk vad åren går. Här hade vi fest för barn och barnbarn när sonen fyllde 47 år. Vart tog dom åren vägen? Kan det vara Uppsala kyrka eller Örebro tycker jag ser kupoler från ett slott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var så kul! Det är Västerås Domkyrka sedd från Djäkneberget. Där hade vi dop för vår yngsta och överraskade med att gifta oss för 24 år sen. Kupolen du ser är nog tornet på Stadshotellet.
   Må så gott!

   Radera
 3. Så fint med firande och vilka härliga söner! Ja visst är et konstigt att helt plötsligt är de vuxna med egna liv. Den ständiga frågan, vart tog tiden vägen? Måste vara roligt att vara två bröder och så jämnåriga, kan tänka mig att de hade det roligt när de var små och nu med så klart. Har hört att det kallas falska tvillingar. Jag har 17 månader mellan mina barn en pojke och en flicka och de var otroligt tighta när de var små. Nu har de en fin relation också men lite olika intressen osv. En bor i Tyskland och en i Umeå så det blir inte så ofta vi ses just nu. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var kul att få till en kväll! Tror alla uppskattade det. Ja det går fort. De flyttade ju hemifrån efter gymnasiet så har ju haft sina egna liv men ibland kommit hem på sommaren och jobbat. Ja när de växte upp hade de ju många gemensamma kompisar och spelade i samma fotbollslag många år. Ja jag har hört uttrycket pseudotvillingar. När jag läst om det låter det inte så positivt men jag tror faktiskt att de mest haft glädje av varandra även om de är olika.
   Kram

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.