26 juni 2021

Midsommarhelgen och månsken

 


Vilken fin midsommarhelg det blev! Vi firade med våra trevliga stuggrannar. De hade sin dotter hemma och vår äldste son var här. Kul! Knytislunch, lite kubbspel, quiz, tankenötter och spel och ett vackert väder. Det blev hur bra som helst. Lunchen övergick i lite grillning på kvällen. Det blev verkligen aldrig riktigt mörkt. 

Vaknade inatt av tranornas trumpetande vid soluppgången och såg att det var ett så vackert månsken över sjön så var tvungen att fota.. Var väl fullmåne häromnatten. Tyvärr hade ett gäng Canadagäss också njutit av månskenet eller soluppgången på första parkett. Lite oklart. Såg inte till några då när jag var uppe men spåren var tydliga när vi tog morgondoppet imorse. Så nu ska vi hänga upp gamla cd skivor på snöre och hoppas att de ogillar det. Vill inte ha de här alls. 



Vårt bidrag till knytislunchen var en romtårta på kavringsbotten se bilden nedan,  en silltårta och en nubbesallad. Jag hade bakat lite fröknäcke tidigare i veckan. Så gott med nubbesallad på. Ja det bjöds på  mycket gott. Perfekt med lite goda rester idag till lunch. Silltårtan var symboliskt nog halv. En annan halva gjordes också hemma hos våra kompisar som alltid brukar vara med på midsommar. Saknade de såklart men vi får ses en annan helg. 




De allra första luktärterna gav jag bort igår men idag fanns det några nya blommor. Det är ju så med luktärter ju fler man plockar desto mer blommar de. Doftar så gott! De första Dahliorna har slagit ut och två små skålar med egna jordgubbar är plockade lagom till midsommar. Idag har också varit så fint väder. Vi har badat och varit på bryggan på eftermiddagen. Så skönt! Lyssnat på första Sommarprogrammet och grejat lite med växterna. G golfade så alla nöjda :)

Luktärter och Slöjsilja. Har sått Slöjsilja på två ställen för tycker den är så fin i buketter. Tyvärr har den fått en del löss i ena rabatten. Förstår inte riktigt varför. Tycker de fått både regn och vattning.



1 kommentar:

  1. Magiska midsommarbilder...ja det var en fin helg om än väldigt varm här på ön! Romtårtan ser helt ljuvlig ut, mums :)
    Sommarkram från Titti

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.