24 juni 2019

Sommarsoffa


Det blev en så trevlig midsommar med goda vänner och min bror med sambo.
Vi hade knytislunch med lax, sill, silltårta, romtårta och en fin Pavlova till dessert hos stuggrannen med lite lekar efteråt. Vi kunde sitta ute även om det blåste. På kvällen grillade vi hos oss och hade lite quiz.

Sommarens lilla projekt en gungande soffa blev klar redan på midsommardagen. Det gick i ett huj att snickra ihop.  Jag och Marianne var bara på en promenadrunda och tog sen en simtur runt badflotten  så var soffan klar. Färdigsnickrad av våra respektive och invigdes med ett glas bubbel. Så vi döpte den till Champagnesoffan eller bubbel och babbelsoffan.

Den gamla gungan vi gjorde av vår företrädares parabolantenn är ett minne blott. Den blev bara full med vatten och den svarta färgen hade flagnat. Men det är ju mysigt med en gunga. Prototypen till denna soffa såg vi faktiskt när vi var på en öppen trädgård-visning i maj. Trädgårdens ägare hade gjort en liknande gunga av en gammal parksoffa.

Igår var det så äntligen vindstilla och vi möttes av spegelblank sjö. Det är det bästa. Den senaste veckan har det blåst mycket. Även om vindarna är varma. Men det är inget att gnälla om. Man får söka lä och bara njuta av att det är sommar. Vi hittade en ny plats för vårt lilla runda bord. Bakom syrenhäcken var det lä och sol. Man får vara flexibel. Bara att flytta runt.    

6 kommentarer:

 1. Låter som en fin midsommar 🌼 ha en fortsatt trevlig dag kram Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nina! Trevlig tisdag får jag väl önska till Dig.
   Kram Annika

   Radera
 2. Härlig midsommar med god mat, dryck och gemenskap! Åh, den där "champagnesoffan" ser ju underbar ut! Bra när man kan få lite inspiration här och var. :) Så vacker och stillsam bild över sjön! Magiskt! Förstår att ni njuter där.
  Kramar Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där njuter vi! Vårt smultronställe. Soffan blev kul!
   Kramar Annika

   Radera
 3. Vad härligt det låter! En champagnesoffa borde alla ha, verkligen JÄTTELÄCKER!

  Kram
  Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst blev den lite kul! Fick ju idén på en trädgårdsvisning och hade pratat om att ersätta "parabolgungan" med en vanlig gunga. Nu blev det en soffa istället.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.