26 juni 2019

Rosor och lavendel


Nu är de på gång både rosor och lavendel. Har inte så många olika rosor. Denna heter Morten Korch eller Chandos Beauty. Så glad att de överlevt ännu en vinter. Verkligen stora fina blommor som doftar ljuvligt. Köpte de på Trädgårdsdagarna i Örebro för några år sen. Min klätterros New Dawn har jag tagit bort. Den stod lite fel och trasslade bara när "monsterväxande clematisen Summer Snow kom igång på riktigt. New Dawn är annars jättefin men på rätt plats. De andra rosorna vi har är Leonardo di Vinci och Peace. Vanliga rosor bara men tycker de är fina och inte så kinkiga.

Har roat mig med att gå över trädgården med häcksaxen under två dagar. Klippt ner, formklippt och klippt fram eller vad man ska säga. Gav mig till och med på daggkåporna med häcksaxen för att klippa fram gången igen. De tar över och väller ut så man inte kan gå. Fina men ja de tar över.

Klippt fram öppningen i staketet där vildvinet är. Det är fint när det är grönt men inte mysigt när det regnat och det gröna man ska gå igenom är blött. Kornell och syren och en liten hörna med måbär har fått en ansning. Igår när det var mulet kunde jag ta buxbomen. de blir så lätt brända om man klipper i solsken. Ser lite mer vårdat ut nu och det känns bra. Sticker allt iväg för högt så når jag inte. Idag verkar vi få en hel del regn. Det är bra för trädgården.

Känns som ett bättre och väldigt långt gympass när man håller på och klipper bitvis med stora häcksaxen över huvudet. Men det är ju lite skönt att känna att man gjort något. Dessutom är det roligt för det blir sådan skillnad. Känns som man nästan "målar " med häcksaxen och resultat på en gång.

Lavendeln är väldigt fin i år. Jag brukar klippa ner den också när den blommat över. Den svarar med en andra blomning om man har tur. 

4 kommentarer:

 1. Morten Koch är helt underbart vacker - har den också tillsammans med lavendel. Låter härligt att klippa allt övervuxet så det ser vårdat ut i trädgården, skulle jag också behöva.
  Lycka till med din vallmoäng- låter fantastiskt !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Isa! Nu börjar vallmon blomma liksom luktärterna bredvid. Det är lycka för mig!
   Ja jag är så nöjd med Morten Koch.
   Må så gott!
   Annika

   Radera
 2. Vilken ljuvlig ros och fantastisk lavendel! Jag har haft otur med lavendel, tror att det blev alltför solhett och magert där jag envisats med att plantera dem...

  Kram och fortsatt fin dag!
  Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja lavendeln trivs hos oss. Står mot en södervägg så solhett är det men inte så magert. Den tar nästan över.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.