09 februari 2019

Silvermedalj till båda

Vi hade en dag i Stockholm för ett tag sen. Vi firade silvret. Ja inte som gifta men att det var 25 år sen vi träffades. Det är ju värt att fira. Vår första date var i skidspåret. Men vi träffades på ett musikställe som hette Village. Det finns inte kvar. Men nu blev det varken skidor eller musik. Vi åkte först till Millesgården. Mitt förslag eftersom jag är ett Morris-fan sen länge. G hängde på. Han hade inte heller varit på Millesgården förut. Ville så gärna hinna se utställningen innan den försvann. Vi kom nästan samtidigt som det var en allmän visning. Så vi kunde strosa runt och höra guiden under tiden.


Jag tycker mönstren är så fina. Strawberry thief nedan är en favorit. Jag har det på två tygväskor som reades ut sista dagen på Chelsea Flower Show när jag och min "blomsterkompis" var där i samband med en trädgårdsresa 2017. Jag har den som bordstabletter också.
Kom på att Östermalms textil låg nära till när vi var i Stockholm för våra visum för Kina resan tidigare i höstas. Så det blev ett kort besök hos de då. Där finns massor av  Morris i form av tyger, väskor,brickor, lampskärmar osv. Tycker det är kul med saker man faktiskt också använder så bordstabletter fick det bli den gången. Glasögonfodral köpte jag en annan gång på ett museum. Och såklart blev det några blusar när HM sålde Morris i höstas. Även sonen skickade bild från HM i Shanghai där han köpt en skjorta.. Då log jag.Själva utställningen var kanske inte så jättestor men kul att besöka Millesgården. 
Vackra statyer ute och inne.


Denna hette Solglitter. Vackert golv också därinne.

Vi åt en räksmörgås på Lanthandeln som låg bredvid. Det var lite trångt och varmt i glashuset. Men ändå mysigt och säkert ännu bättre på sommaren då man kan sitta ute och alla inte har en massa tjocka kläder som tar plats. Får bli fler besök.

Framåt kvällen träffade vi våra grabbar. Först  hemma hos R som bjöd på fika och vi visade de lite film från Sydafrika. Sen det blev en middag ihop på en restaurang strax intill som heter Knut. ( Morrisblus på :) kvällen till ära) God mat och norrländskt stuk. Lampkrona av renhorn och desserten hjortron med glass serverades i kåsa. Kul! En mysig dag och kväll och skoj att ses alla fyra.


2 kommentarer:

 1. Grattis till era 25 år! Fina foton på er och på "Morrisbilder!" Älskar Morristapeterna!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja visst är det fina mönster på det mesta från Morris.
   Har siktat en Morris bok på bokrean.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.