16 januari 2024

Några boktips

 Tänkte lämna några boktips. Först ut är Olivoljeboken av Sanna Töringe. Hade önskat mig den i julklapp av killarna och den är läsvärd och användbar. Lär mig om olivolja och där finns också en hel del recept.


Fyndade en duk på Mio efter jul med oliver på som passar i vårt matrum. Gillar Sanna Töringes böcker har flera sen förut. Inte så tillkrånglat och ofta medelhavsmat. Hon säljer också olivoljor med mera i sin butik på Österlen/nätbutik. Olivoljebutiken 

Något annat som livar upp i januari är förstås tulpaner. Årets första bukett hos oss blev vita tulpaner. Kändes fräscht när det mesta av julen var bortstädad. Lite vinterpynt i form av kottar är väl kvar det är ju fortfarande vinter och fullt av snö ute. Men visst blir man lite sugen på vår när ljuset börjar återkomma. Fick meddelande om att anemonknölarna Mr Fokker som jag bevakat nu var på ingång. Så beställde de och någon ny Dahlia, Seniors Hope som jag inte fick tag på förra året. Såg den i massplantering på Sofiero för några år sen och den var väldigt snygg. Ska nog köpa mig några Anemoner till helgen när tulpanerna är förbi. Det behövs inte så många stjälkar och de brukar vara hållbara i vas.


Ett annat boktips är boken om Lofoten av Lars Lerin. Hans vackra akvareller pryder sidorna och nu går ju också ett program om Lofoten med Lerin. Har bara sett första avsnittet där olika tragiska livsöden varvades med vacker natur. Jag blev ju lite besatt av Lofoten när vi var där i början av juni. Betagande naturupplevelse verkligen. Än så länge har jag mest ögnat igenom boken och tittat på bilderna men ska förstås läsa den ordentligt. Boken ligger på Islandströjan som jag precis stickat klart till yngsta sonen Rikard. Har nu fäst alla trådar och ska bara blocka/ sträcka ut den. På bilden är den lite bubblig och bilden gör inte färgerna rättvisa riktigt. Har beställt ett ullbalsam som gör den lite mjukare i samband med blockningen. Jag tycker inte den är stickig men min egen är mer använd och därmed mjukare. Ull är ett fantastiskt material. Den var superkul att sticka. Min bror vill också ha en och äldste sonen Henrik också. Kul att de önskar andra färger så blir det lite variation. Bra vinterprojekt tycker jag. 
Hittade en så smidig projektväska ”Övning” på IKEA egentligen tänkt för skrivbordstillbehör. Men passade ju ypperligt för stickgrejer också. 

 


Ja lite längd har vi också åkt och jag har varit några gånger på Friskis. Får prova några olika pass och se vad jag gillar. Längesen jag gick på Friskis så nystarten känns i kroppen. Det känns välgörande alla fall och jag har gångavstånd dit.Två böcker har jag lyssnat på när jag stickat. Den ena var Vemod under cover boken om ABBA av Jan Gradvall. Började läsa den först för jag hade lånat den på biblioteket men hann inte klart så lyssnade på resten medan jag stickade. Tyckte den var jättebra och intressant. Han kan ju allt om ABBA och väldigt kunnig vad gäller musik generellt. Rekommenderas! 

Nu lyssnar jag på Gruppen av Sigge Eklund. Den är spännande. Unga svenskar i Madrid som vecklar in sig i lögner och dubbelspel.  Eller alla fall en av de gör det för hon vill så gärna vara en del av Gruppen. Det nästan kryper i mig ju mer hon vecklar in sig och utmanar ödet. Har inte lyssnat klart på hela än. Henrik fick den i julklapp och tyckte den var bra och att den slutar lite oväntat. Mer fick han inte avslöja.  

2 kommentarer:

 1. Tack för boktips Annika! Gillar ju också när det medföljer goda recept och gärna då medelhavsmat. Lars Lerins program ser jag gärna och Lofoten är ju ngt alldeles speciellt! Har ju också varit där. Har också en bok av honom.
  Så fin tröja!👌🥰

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var ju en gammal dröm att åka till Lofoten. Blev extra inspirerad när du var där och av våra norska vänner inte minst. Skulle gärna åka dit igen och gärna se Lunnefåglar i verkligheten.Ja Lerins akvareller är ju i en klass för sig. Ja hoppas tröjan ska användas mycket av yngsta sonen. Den var så kul att sticka!
   Tack för din kommentar!
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.