04 september 2023

Trädgårdsdag och översvämning

 

Vilken bra helg det blev. På lördagen var jag på Trädgårdsdagen i Enköping. Ett arrangemang jag ogärna missar. Det är inte bara trädgård utan även lite om hälsa och mat.  

Jag var där med min f d arbetskamrat Maria och en väninna till henne, Gunilla. Vi hade en så himla mysig dag trots regnskurar. Vi var där hela dagen, lunchade och fick några påsar med hem. Den fina ljuskronan av lärkkottar och den lilla repstegen fanns i en av idéträdgårdarna som trädgårdsmästarelever gör. 

                         Foto: Maria B

                         Foto: Maria B
                         Foto: Maria B

Det var rätt smetigt i gräset på en del ställen. Paraply/regnjacka och oömma skor var bra klädsel. Hemma i Västerås svämmade Svartån över och flera av de fina små kolonistugorna vid Biskopsängen stod under vatten. Göran skulle arrangera golftävling ihop med Håkan men banan var stängd pga allt regnande.


Men blev en trevlig kväll ändå med de som skulle golfat. Håkan tog med sin puttmatta så blev det lite tävling med prisutdelning vid middagen i alla fall.


Promenadväg vid Svartån under vatten. Sala och Heby är värre drabbade. Såg bilder på nyheterna hur man rodde över en fotbollsplan för att rädda fotbollskläder och material från kansliet. Reningsverket också under vatten vilket får konsekvenser förstås. Ja vilken konstig sommar. Glad att vattnet sjunkit undan i sjön Barken där vår stuga ligger. Bryggorna var ju helt under vatten för lite sen. Se inlägget om Fata Morgana i augusti. Men nu ser det ut som vanligt. Bilden från tidigt imorse när Storlommen simmade förbi.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.