22 september 2023

Hemåt via Älvdalen och svampskogen


Vi stannade ett dygn hos vår vän Stina i Älvdalen på vägen hem. Alltid så kul att ses. Vi brukar ses och plocka hjortron lite tidigare i slutet av juli men i år blev det en tur till svampskogen istället. Jag blir alltid lite inspirerad och får bra idéer när vi hälsat på hos Stina. Lite påfylld. Hon är så duktig att hitta på snygga lösningar och har många bra idéer. Verkligen mysigt att få slå sig ner vid middagen vid ett välkomnande bord med utsikt över älven. Den gröna väggfärgen tyckte vi så mycket om efter att vi varit här tidigare så den har vi härmat på en vägg. 


Hon hade gjort så fin vägg med speglar och ramar. En inramad text från en tidning som hittats i huset som är hennes föräldrahem. 


Det regnade när vi kom på sen eftermiddag men vi vaknade till en strålande morgon. Så vackert septemberdis över sommarblommorna. En gigantisk Jätteverbena i en trätunna.


Där nere ligger Österdalälven. Vid sidan av brukar det gå får.

Bra budskap i köket också!Efter frukost på söndagen gav vi oss ut i svampskogen med varsin korg. Hittade lite trattar, några gula kantareller och någon Karl Johan. Gott att ha i frysen inför hösten och skönt att gå lite i skogen.Ja man hinner mycket på en dag om man vill. Efter svampskogen packade vi ihop åkte vi mot Orsa
för att besöka Hansjö lanthandel och lunch på Orsa Hornberga gård som Kalle Moraeus m fl öppnat. 
Lite bilder därifrån i nästa inlägg. Önskar Dig en fin fredag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.