23 september 2023

Hansjö lanthandel och Orsa Hornberga gård

 


Vackert med det grånade träet vid Hansjö Lanthandel. Pallkragar i stjärnform. Kunde vara fint som potager eller kryddgård. Alltid kul att gå runt där och titta. Många kul idéer .


Många gamla redskap och annat som blir fina stilleben eller får nya användningsområden.
Fina Stina!


En bukett gardin/möbelknoppar som fått nytt liv till exempel.Ringar från gamla tunnor upphängda i ett träd och blir till en annorlunda fågelmatstation.


När vi fått nog av ögonfägnad fortsatte vi några kilometer till Orsa Hornberga Gård för lunch. Gården har varit öppen några år nu. Drivs av Kalle Moraeus med flera. Erbjuder mat, naturnära boende mm.

När vi var där hade det varit hundutställning för Husky hundar. Så det var stundtals ett ylande av ivriga hundar. 


Vi kunde sitta ute i solskenet och njuta av en god laxlunch.Olika arrangemang framöver på Hornberga Gård.


Sen sa vi hejda till Stina och fortsatte hemåt. Stannade till i stugan och klippte gräset och knipsade lite blommor och plockade med tomater och gurkor hem. Så det blev en välfylld söndag på många sätt innan vi landade hemma i Västerås på kvällen.


Dahliorna nästan som vackrast nu. Så hoppas frosten dröjer. Vill inte skrota de redan nu. 

Luktärterna fick nytt liv också efter en dos med hönsgödsel innan det väntades så mycket regn. Klippte alla blommor jag såg, gödslade och väntade. Ja det funkade precis som luktärtsdrottningen Cecilia Wingård tipsat om.
En långsida och en kortsida på växthuset täcks av Passionsfruktsblommor och sticklingar av rosa Svartöga.
Två favoriter av mina nya knölar blev den maffiga Break Out och den höga bronsiga pompomdahlian Coral Bronze.Lyxigt att plocka med buketter hem. Luktärter och blomstermoroten Dara i denna bukett som hamnade på matbordet hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.