05 november 2022

En sväng på Öppna Ateljéer

 

Regn och rusk idag. Passade bra att följa spåret av tända marschaller längs Regattagatan i Västerås och kika in i olika öppna ateljéer på en liten konstrunda idag. Var på så mysig middag igår hos vänner och började prata om arrangemanget. Så lyxigt att få gå bort på middag och umgås över en värmande och god älggryta och en höstig dessert. Har varit på konstrundan för några år sen. Alltid kul att titta på verk av olika konstnärer och även en silversmed. Alla verk kan jag inte påstå att jag förstod. Men kul att titta ändå.



Dockor och dockhuvuden som man gjort något med verkade vara temat hos flera.


Fick lite deja vu upplevelse av bokmärkena på ett konstverk. Såna hade jag som liten och man bytte med varandra som filmisar ungefär.


Anders Hultmans apor var lite skojiga. Kom att tänka på uttrycket Monkey business som väl betyder rackartyg ungefär. Det satt ett gäng apor i en soffhörna också som en liten installation.



Monkey business på gång?

Innan vi var på konstrundan var vi ut till Björnön ett friluftsområde. Hade tänkt gå en sväng men var inte helt regnklädda och mötte regnet precis. Men hämtade en ny liten bok hos Aktivt uteliv som heter Välkommen ut i naturen som Länsstyrelsen ställt samman och bjuder på. Våra kompisar som tipsade om den igår. Bra info om olika naturreservat i Västmanlands län. Några ställen har vi redan varit på men många återstår att upptäcka. Det finns en lista över de som är beskrivna i boken på insidan av pärmen så bara att kryssa i de man varit på. Alla naturreservat är inte med men de som är mest sevärda och även tillgängliga ur olika aspekter. Boken finns att hämta i receptionen hos Länsstyrelsen och på olika ställen t ex hos Aktivt uteliv. Vilket bra initiativ av Länsstyrelsen att ge ut denna. 









4 kommentarer:

  1. Bra tips det där med boken. Mvh Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst! Får ge kred till våra kompisar som tipsade oss.
      Allt gott!
      Annika

      Radera
  2. Fin bok om naturen! Åh, bokmärken - har en del av mina kvar! Trevligt med konstrundor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevligt initiativ av Länsstyrelsen att ge ut en sån bok.Jag har inga bokmärken kvar men minns de. Ja ett kul arrangemang en regnig dag.

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.