19 april 2021

Vilka dagar!

 Vilken helg det blev! Efterlängtad vårvärme i stora delar av landet. Blå himmel vindstilla och lite skön värme fick vi på landet. Så skönt! Bäst att njuta för kommer kallare väder till veckoslutet igen.


Vi hade två goda vänner här igår på säsongspremiär för Murikkan. Perfekt väder för utelunch.
Fräste upp en massa goda grönsaker med laxbitar och räkor. Hade en kall sås till. Så gott!
Det spikades lite på bastun också. Så bra att få lite hjälp. Roligare då.

Sen blev det kaffe på trappen med citronmarinerade jordgubbar i rånskålar med vaniljglass.
Hade köpt jordgubbar men tyckte inte det var så jättemycket smak på de så piggade upp de med några timmar i en citronmarinad i kylen. Rivet skal av en tvättad citron och den pressade saften och lite socker.


Jag har förstås grejat lite i växthuset. Hade köpt några enkla lagerhyllor att ställa frösådder på för att spara lite plats. Men de var så instabila att de går på retur. Kändes alldeles för svajiga. Som tur var hade jag bara öppnat ett hyllpaket. Tills vidare får ett gammalt trädgårdsbord bidra med lite avställningsyta. Det är ju det bästa när man kan fynda hos sig själv. Blir riktigt varmt där inne nu när solen skiner. Men fortfarande några minus på nätterna ute. Snart slår allting ut och gräsmattan lyser grön. Bakom växthuset har vi tagit ner ca 60 träd i vinter mest granar, så där ser ganska hemskt ut just nu. Men blir väl bättre när det blir mer äng igen och vi har planterat några vanliga bondsyréner och två häggmispel.  De brukar växa rätt fort och passar på en naturtom. Men just nu ser det lite stökigt och konstigt ut. Vår företrädare planterade in granar. Totalt har vi tagit ner nästan 300 träd mest granar på de 12 år vi varit här. I etapper för att känna in och med hjälp förstås. Mycket ljusare nu. Det är skönt och andra växter och blommor trivs bättre.


Så skönt att det dessutom varit i stort sett vindstilla. Ljuvligt när sjön är spegelblank.

Mitt lilla persikoträd har knopp och det gör mig så glad.
Inte så mycket pollinerare i farten än så kanske får pensla lite.


Siktat första Sädesärlan och plockat några vitsippor. Hört tranorna och sett några kretsa över stugan.      Det är väl säkra vårtecken. Snart hoppas jag det kryllar av vitsippor trots att vi stökat runt i jorden när det grävts för bastun. 


Stoppade i några solcellsljus i ljusstavarna och de har verkligen fått laddning den här helgen. 
Precis som vi själva!
 


6 kommentarer:

 1. Underbart vackert, vilka bilder över sjön! Lustigt vi har också två liknande vita vilstolar som vi har satt fram, tror jag skall ställa lyktorna bredvid också, tack för tipset. Ja, vilken fantastisk helg det var, det var länge sedan jag njöt så mycket. Tycker inte alls om vinter och kyla. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vilken härlig vårvärme! Vilstolarna har hängt med länge. De var billiga och naturella men vi målade de med fönsterfärg. Jag tycker om vinter när det är riktig vinter. Men nu vill jag ha vår! Det var väldigt fina ranunklar du visade det glömde jag skriva. Ovanlig färg på favoritblommor. Snart dags att bänka sig för fluff-Fredrik. En högtidsstund.
   Kram Annika

   Radera
 2. Vilka magiska bilder och det låter som några sköna dagar där! Kul att pyssla lite i växthuset denna tid...
  Det lät som om vi skulle få snö här i natt på ön - HOPPAS dom har fel!!!
  Ha det gott och sköt om dig :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ja vilka vårdagar! Ja hu här utlovas också snö. Jag som tänkte plantera några klängväxter. Nu får de in under tak lite till. Luktärterna står ute i stugan men de ska ju tåla ner mot -8. Hoppas det stämmer.
   Ha det gott!
   Kram Annika

   Radera
 3. Härliga bilder och visst har vi fått en försmak av våren! Men idag vräker snön ned här och man vill helst inte titta ut. . . vilket bakslag för våren. . . men det är väl det som kallas Aprilväder!!! :-/
  Ha det så bra!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vårvärmen byttes ut mot en snöig morgon. Tror aldrig våra magnolior blommat samtidigt som trädgården är vit. Men imorse var det så. Nu har det mesta smält.Jag vill ha vår nu!
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.