07 april 2021

Aprilvädret visade sig


Påsken är över för denna gång. Påskriset jag tog in hemma av hägg slog ut i blom. Solen gav extra ägg i form av skuggor på väggen bakom. Ja påskvädret var ju lite varierat för de flesta denna påsk. 


Som många andra vaknade vi upp till snö på Annandag påsk. Ett vitt täcke och under natten var det rejäla stormvindar.  

Presenningen på bastubygget blåste sönder så det blev att börja om att täcka för G och R. Jag grejade i växthuset. Putsade också klart de sista fönstren på stugan. Skönt att ha det gjort där i alla fall.


Vi grillade prinskorvar och lunchade på stående fot och snön smälte undan. Kul att ha en son hemma alla fall. Tror att han också tyckte det var lite mysigt att få några dagar i stugan och ett avbrott. Han hade med ett frågespel "Det borde man veta" tror jag det hette. Så vi hade lite "after work" när vi grejat klart ute på Annandagen och spelade några omgångar. Roligt och enkelt och bra variation på frågorna.
 

Tidiga potatissorterna Rocket och Swift på groddning. Har lagt de i äggkartonger i lite fuktad jord. Så hoppas jag det växer lite både uppåt och neråt. Skolat om klockrankor och tomater. Sådde även lite andra blomsterfrön. Köpte lite klängväxter tidigare och även två frilandshibiscus. Tänkte testa att ha de i kruka. De är inte härdiga i min zon. Några av klängväxterna ska jag ha hemma tänkte göra om lite i en rabatt där jag har clematisen Summer Snow. Den växer så det knakar men tänker att den sansar sig lite i stugan så den ska nog få flytta. Så möblerar om lite tror jag. Den tar över totalt här hemma. 

Snart får pyntet byta plats och jag ska in med fler hyllor och sätta upp nät för gurkor och vinrankan att klänga på. Har ett slags viltstängsel som jag använde i fjol. Skönt att allt sådant är klart i år. Förra året var första året med växthus så då var allt nytt.  Men man hittar väl på nya lösningar vartefter. Det som fungerade bra spar man annars får man hitta på annat och tänka om.


Fick frön av Wunderblume / Underblomma av en gammal dam vi hyrde rum av i Tyskland. Hoppas de ska blomma lika fint hos mig som hos henne. De var lite speciella för de slår ut blommorna på kvällen och blommar under förmiddagen. Alltid roligt med frön och växter som har en historia.

Har även sått Blomstermoroten Dara som jag vann i en utlottning hos fina bloggen Isas Trädgård.
Tycker de är så fina att ha i buketter så hoppas på de också.Hemma lyste Tibasten som ett lila smycke i rabatten när vi kom från stugan. Den har jag fått av min blomsterkompis Maria. Staketet lyser dessvärre också men mer att det behöver målas.... 

Ja ja det finns alltid att göra och tur är väl det. Men staketet får nog vänta ett tag till.
6 kommentarer:

 1. Ja vad hände med vädret egentligen. . . vaknade till ett vinterlandskap här oxå med massor av fluff fluff! Som tur var smälte det bort ganska fort men blåsten har fortsatt! Är ett riktigt aprilväder!
  Men visst är det mysigt att ägna sig åt lite fröplantering då!
  Ha en fin dag & Trevlig Helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är aprilväder! Kändes som snö i luften igår och nu blåser det som sjutton igen. Lite tradigt tycker jag. Tycker blåst är jobbigt. Men fint väder igår och en lång skön promenad med en kompis som jag inte sett på länge.
   Ha en fin helg!
   Kram Annika

   Radera
 2. Ja, nu börjar jag bli trött på det här vårvädret. Snö, blåst, blåst. Vill dricka kaffe utomhus och njuta av blåsippor och svällande knoppar. Så fint och spännande ni bygger. Vi hoppas få upp växthuset i sommar, dock utan mur. Har ni mycket rådjur vid stugan? Har du tips på växter som de inte ger sig på. Jag har försökt plantera säkra men de knaprar i sig dem också. Dock inte Summer snow :-) Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Blåst är urjobbigt tycker jag. Tack ang bygget hoppas det blir bra. I vinter har vi sett en del rådjur hos oss . Tidigare har det varit färre. Men efter snön försvann ser jag de längre bort. Har inte varit problem tidigare. Har alltid haft sommarblommor och även ros. Förutom några älgar som åt körsbärskvistar. Finns en lång lista på rådjurssäkra växter på bl a tradgardslandet.nu såg jag. Men du har säkert redan sökt på det. Ska flytta mina Summer snow till stugan. De blir monster här hemma och tar över allt om jag inte är med och klipper.
   Ha det gott i ruskvädret!
   Kram Annika

   Radera
 3. Jag har Summer Snow och den växer med rekordfart och tar tag i grannens syrenhäck. De söta äggen med fjäder i har jag också men tyvärr bara två så de fick hänga i ett fönster i år. Så mycket snö du har men det kanske har försvunnit nu. Här i Stockholm har vi vårväder och vårblommorna blommar i trädgården.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja snön har både hunnit försvinna och komma igen. Det var vår men vi fick snö både hemma i Västerås och på landet i södra Dalarna. Typiskt aprilväder! Det är ju så det är.
   Ha det gott!
   Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.