10 juli 2022

Konst runt Barken och söta sommarflox

 I fredags cyklade vi en liten sväng på evenemanget Konst runt Barken. Besökte Västerby skola där Helena Blomqvist och Jonas Brandin öppnade upp sitt sommarhem och ställde ut sina verk. Har varit i huset en gång förut när vi var ganska nya i Söderbärke. Då var det loppis i den gamla skolan.


Har sett Helenas verk på Meken i Smedjebacken för några år sen. Minns bilderna på den lilla varelsen Florentine. Hon såg ut som en form av penntroll fast i andra miljöer. Sittande i en Bel Air eller liggandes på en dagbädd. De fastnade i minnet. Kanske för att många haft ett sånt litet lyckotroll.

Se bilderna här  http://www.helenablomqvist.com/florentine.html

Helena B har även ställt ut på Fotografiska bl a. och finns representerad på Moderna museét läste jag på hennes hemsida. 


En installation med skadade djur och torra växter. Jag tänker på torka och skogsbränder när jag ser den.

En bild heter Floating girl.Jag tog en bild på den slitna spetsgardinen i det flagnande fönstret och på grinden till huset bredvid skolan. Något visst med grindar. Denna hade bara rejäla grindstolpar men inget staket.


Stannade till på Galleri Macken som är inhyst i just en gammal mack som ligger vid den  gamla vägen som fanns före riksväg 66. Galleristen berättade att den kallats 65:an. Där visades nu vackra trasmattor av Lena Langendal. Alla vävda av kläder och textilier som hon fått av släkt och vänner berättade galleristen.
Mer att läsa här om Lena Langendal

Trasmattan som kortet ligger på är vår egen som jag köpt på bymarknaden Möljan för några år sen. Den ligger i hallen på övervåningen i stugan. På övervåningen finns två sovrum som används som gästrum och temat är väl ljust och ljusblått med lite röda detaljer. 


Har städat lite och satt upp en vas med de nyutslagna små sommarfloxblommorna. Så söta! De får bli välkomstblommor till de som ska sova under snedtaket härnäst. Tog även ett krafttag med ogräset i gruset med min eminenta vän hjulhackan Lucko idag mellan regnskurarna. Har också provat att sätta sticklingar av min stora rosa Svartöga. Hoppas det fungerar. Gurkticklingarna ser ut att vara nära döden däremot.

Matchade även min ljusgula spillkum i "pigkammaren" bredvid köket. Tror de heter Cherry caramel eller möjligen Créme Brûlée har en sort till som är mer rosa som heter Blushing Bride. De har precis börjat blomma.


Just idag är det faktiskt 13 år sen vi fick nyckeln till vår kära stuga. Så glad att vi hittade hit och att den blev vår även om det krävts en hel del arbete sen den där julidagen för 13 år sen. På bryggan står årtalet 2010 året då den kom på plats. 


Stugan i midsommarskrud.


Den fina akvarellen som jag fick av familjen i present som vår kompis Björn-Owe Andersson målat har kommit på plats i stugan. Så glad för den och Ylva Skarps text No place I rather be stämmer fortfarande.


6 kommentarer:

 1. For en vakker hytte... jeg er forelsket med en gang :-)))
  Flott utstilling du besøkte, takk for bildene.
  Hug Viola

  SvaraRadera
 2. Åhh vilket härligt inlägg - älskar både konst, gamla grindar och trasmattor och ditt sommarhus är ju fantastiskt ! Så njutbart !
  Och din vackra akvarell passar ju perfekt där - så rofull och harmonisk !
  Ha en riktigt skön sommar i ditt paradis !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Isa! Ja visst är det speciellt med gamla grindar. Så glad för akvarellen.
   Njut sommaren!
   Kram Annika

   Radera
 3. Vad härligt att kunna se konst i närområdet. Ni bor fantastiskt fint ❤️. Mvh Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är kul när det ordnas lite evenemang. Tack Åsa! Vi trivs och gillar livet i stugan.
   Med vänlig hälsning, Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.