25 april 2022

Stackars Hacke

 


Stackars Hackspetten flög rakt in i de nyputsade fönstren på verandan i stugan. Hoppas han repar sig. Hörde att det small till och såg spår av en fjäder på rutan. Först satt han nästan längst ner mot marken på tallstammen men flyttade sig sen högre upp i solen. De är väl rätt tåliga med tanke på hur intensivt de hackar med näbben men beror väl på hur smällen tog. Han såg lite tilltufsad ut. Har alltid lite grejer i fönstret med tanke på att fåglarna  ska se att det är just fönsterrutor. Men ibland händer det ändå.Köpte några fler penséer igår och blev glad att även hitta en med volangkanter. Penséer är verkligen så tacksamma och mycket blommor för lite pengar. Brukar hålla sig fina alla fall till midsommar och särskilt de småblommiga som blir som blomstermattor är min erfarenhet. Om de nu får vara ifred för en hungrig hare och rådjuren vill säga. Den får leva livet på en stubbe så den kommer upp lite där den står utanför ytterdörren i stugan. De andra småblommiga satte jag i en stor kopparbalja som jag borrat hål i. Har satt i några rostiga dekorationer som kanske avskräcker nyfikna nosar från en måltid tills vi kommer dit nästa gång. 
8 kommentarer:

 1. Stackars lilla hacke då . . .hoppas han har repat sig efter den vådliga smällen!
  Och att de rostiga håller vissa hungrig på avstånd!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr gick det inte bra för hackspetten. Men de rostiga verkar fungera. Tidigt att ropa hej kanske...
   He en fin vecka!
   Kram

   Radera
 2. Hur kommer det sig att jag blir anonym? Någon inställning som ska göras? Hackspetten klarade sig nog, en fågel som har ökat eller hur? Någon som inte klarade sig var en fasan före påsk, den tog räven. Fjädrarna var så vackra så jag fick ihop en liten fin krans av dem. Inlägget kommer från bettysbeundran.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte varför det blir så med anonym och inte som tidigare. Nej det gick inte bra för hackspetten tyvärr. Ser en hel del hackspettar. Fågellivet runt stugan har ökat betydligt sen vi tog bort en massa mörka granar typ 250 stycken. Tidigare hade vi fler fåglar hemma i stan men nu trivs de. Såg en Spillkråka för första gången i helgen. Rätt stor och lite seriefigur över den.
   Tack för din kommentar @bettysbeundran.blogspot.com

   Radera
 3. Aj, stackars hacke! Men dom brukar repa sig snabbt, kanske lite yra dock...
  Vårvärmen är här och jag önskar dig en solig och fin vårvecka :)
  Kram från Titti & ett ljusgrönt Öland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han klarade sig inte dessvärre. Låter fint med ett ljusgrönt Öland!
   Kram Annika

   Radera
 4. Stackaren! Fåglarna flyger in i rutorna i vårt växthus och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Får försöka klistra på fåglar etc. Har du några bra tips? Kram Ps: Har bytt dator och då kan jag plötsligt inte kommentera här som tidigare (www.vackertnaturligt.se) Teknikens under, knepigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hängt upp vimplar på lina där jag inte har annat tills växterna täcker. Ja det är sånt med tekniken som jag kan störa mig på ....
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.