14 april 2022

Skärtorsdag


Skönt att vara i stugan igen. Startat upp lite smått i växthuset. Lite senare än tänkt. Det har varit kallt och vi fick Covid. Det är fortfarande kallt och snö kvar ute men har tagit ner växterna jag haft i garaget under vintern. Vill igång nu så får köra värmefläkt ett par timmar på natten. Har väckt Dahliorna och satt de i plastpåsar med jord i utan vatten. De kommer igång av fukten från jorden. Några hade redan vaknat i kompostpåsarna som de bott i under vintern. Bara bra att de inte kommer igång för tidigt eftersom man inte kan plantera ut de förrän frostsäkert. De är så känsliga. Svårare att hantera om de blir för stora innan de ska ut.

Pelargoner och en frilandshibiskus och ett rosa Svartöga är det fullt liv i. Återstår att se hur det är med resten. Har en stor brasiliansk Diadembuske klarade förra vintern. Persikoträdet och vinrankan ser inte mycket ut just nu men tror de kommer sig. Rosmarin, Chokladblommor och Passionsblommorna ja vi får se om de vaknar till liv. Citronen har inte ett enda blad kvar men den lilla kaprisen lever. 


Ska förstås så lite annat också men det blir nog inte nu i påsk. Förra året hade jag redan skolat om tomater en gång i april. Men det brukar kunna ordna upp sig ändå även om det blir lite senare som fröna kommer i jorden. Några veckor hit eller dit brukar inte spela så stor roll. De kommer ikapp.
Sått luktärter och hoppas de blir lika fina som i somras. Eller så var det en extremt bra sommar för luktärter. Har köpt fröer från Cecilia Wingård som är luktärtsdrottningen i Sverige och några är från mina egna fjolårsärter.
De stora fjädrarna i påskriset är åkerbrukade. Påskriset kommer att bli återbrukat. Björkris är perfekt första klätterstöd för luktärter nämligen. Så det spar jag. Imorgon kommer killarna hem och det ska bli så kul att träffa de. Henrik som bor i Tyskland har vi inte träffat sen jul/nyårshelgen. Hoppas solen också kommer på besök över påsken.

Önskar Dig en fin och skön påskhelg!

 


 

2 kommentarer:

 1. Jag har ungefär gjort samma de senaste dagarna, sått luktärtor och planerat dahliaknölar i plastpåsar. Jag provar att ha dem denna vecka i växthuset och hoppas det inte blir för kallt. Det blev så otroligt många påsar och knölar eftersom jag har gamla som så att säga förökar sig. Hur har du gjort med chokladblomman, var har du den under vintern, brukar det fungera med övervintring? Tänk att vi båda har barn i Tyskland, vi ska försöka åka ner i juni. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en del Dahliaknölar blir både stora och fler med tiden. Jag ska även testa att fröså Dahlia för första gången. Chokladblomman har jag bara haft kvar i kruka i garaget. Får se om det lyckas. Är ju knölar det med. Har försökt övervintra de ovan jord men inte lyckats. Trial and error... Ja vi ska också försöka åka ner i början av sommaren.
   Kram

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.