19 april 2022

Kvasten höll i år också


Fina handmålade kvasten höll för Blåkulla i år också. :) Men så fort påsken gick! Vi firade påsk i stugan och killarna kom på långfredagen. Henrik kom från Tyskland på onsdagen men var kvar hos Rikard i Stockholm och passade på att träffa lite kompisar. 

Gjorde en liten och lättare påsklunch med mestadels lax, räkor i en cevichesallad och på ägghalvor, nubbesallad och sill. Hade bakat fröknäcke och gjort några köttbullar också. Gjorde två mindre satser sill. En senapssill och en lime och basilikasill som vi tycker är så god. Använde ett paket fem-minuters-sill men gjorde två olika smaker. Blev precis lagom. Limeaioli i citronkoppen till den varmrökta laxen som hamnade i en sallad med sparris och rädisor bland annat.


Killarna badade bastu och doppade sig i sjön både på långfredagen och påskaftonen. Blev ju så vackert vårväder. Inget mer att önska.


På påskaftonen hade vi bokat bord på Wanbo Herrgård som ligger en knapp mil från stugan. Innan det var dags för det gick vi på en liten konstrunda i byn. 



Blev också ett besök på skoaffären i byn Björkströms skor. En av Sveriges äldsta faktiskt. Den har varit i bruk sen 1889. Ester Engström arbetade hela sitt liv i butiken i 75 år och firade även sin 90-årsdag i butiken där hon fortfarande arbetade. Nu driver dottern Anna-Lisa butiken sedan 2009. Inredningen minner om 40-tal tror jag. Vi kom någon minut efter stängning men hon var snäll och öppnade upp och det blev win-win för alla då killarna hittade var sitt par seglarskor. Mer att läsa om skoaffären som började som skomakeri här Björkströms skor


Bröderna Brothers!




Sagolik dag även på Paskdagen. Vi satt ute framför bastun och gottade oss i solen. Kikade på ett andpar som också såg ut att njuta. Sen grillade vi lammfilé som vi åt med smashad potatis och en god sås som Göran gör med aprikos, morot och mynta i. Jag sådde lite tomater och sommarflox.




Framåt kvällen åkte vi hemåt. Rikard skulle med en buss till Stockholm senare på kvällen och Henrik åkte tillbaka till Tyskland tidigt igår på Annandag Påsk. Bussen till Arlanda gick strax efter 06. Kort och intensivt men jättekul att träffas alla fyra. Alltid lite tomt och tyst när de åkt. Även om de bott hemifrån i bra många år nu så blir det påtagligt när båda varit hemma samtidigt. Det händer ju inte så ofta nu. 

Annandag påsk var ju lika härlig vädermässigt. Jag satte fart och städa ur uterummet och putsa fönstren där. Sen cyklade jag bort till mamma och tog ut henne i rullstolen en liten sväng. Det blev hon glad för. Vi satt vid ån och lyssnade på fågellivet och njöt av vädret. Jag var så glad att hon var lite piggare igen hon har varit lite tröttare än vanligt en tid. Hade med vitsippor till henne.


Plockade till mig själv med. De växer i trädgården. Kanske myrorna som spridit frön?



Många vårtecken i trädgården nu. Backsippor, Våriris, Krokus, Scilla och Magnoliorna på väg att slå ut nu. Härligt! Skulle egentligen gräddat våfflor hos min bror på Annadagen men där blev det sjukstuga så får flytta fram det lite. Cyklade istället ner till Öster Mälarstrand och tog en kaffe i solen och träffade våra kompisar en liten stund. Bonus att även få heja på två av kompisarnas barnbarn med föräldrar. Så det blev en mysig dag igår också även om jag först kände mig lite deppig över att påsken redan  var över och killarna åkt igen. Det blev en mysig påsk! Men fort gick den!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.