31 oktober 2021

Ulva kvarn


Efter några täta turer till Uppsala på sista tiden dröjer det kanske ett slag tills vi åker dit igen. Finns ju annars mycket att se i trakterna runt Uppsala. Nu är äldste sonens lägenhet tömd och nycklarna har lämnats till ett så gulligt ungt par. Blev så glad när de sa att det de fastnat för med lägenheten var att den kändes som ett hem. Det känns bra. Hoppas de också ska trivas där precis som Henrik gjort.

I samband med sista bestyren med lägenheten passade vi på att förena nytta med nöje och besökte Ulva Kvarn och tittade på Fyrisåns forsar och det högsta vattenfallet på 4 meter. :) Namnet Ulva kommer av Ulva vad, då platsen var ett vadställe över Fyrisån för folk och fä och även vargar.   

Såg skyltar om bakluckeloppis och marknad. Finns även en restaurang som heter Ulva Krog. Så här års är det mesta bara öppet på helgerna. Vi åt en god lunch vid Uppsala högar på Odinsborg istället.

Träskulpturer av gamla träd med bland annat utsirade fiskar och vargar på den bortre stammen.

En antik och kuriosabutik var öppen och även öppet hos glasblåsaren på övre våningen av det gamla kvarnhuset. Själva kvarnhuset är från 1700-talets mitt. Ulva finns omnämnt redan på 1300-talet och betydligt senare har området blivit framröstat som smultronställe nr 1 av Upsala Nya tidnings läsare.

Julkulor hos glashyttan Ulven.


Kan tänka mig att området runt Ulva kvarn är ett härligt och populärt ställe för en utflykt 
med picknick vår och sommar. Fanns fina grillplatser också. 

Helgen innan första advent är det julmarknad med eldshow när mörkret faller. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.