07 oktober 2021

Dressed up dogs och Träslövs trädgård


Sista natten på vår lilla roadtrip bodde vi i Falkenberg på trevliga hotellet Hamngatan 27 som syns på målningen ovan. Hela personalen är avbildad fast som katter. Konstnären heter Helen Stalin Åkesson och vi kom att prata om henne för hon som skötte om frukosten såg att jag blev så förtjust i hundtavlorna i frukostmatsalen.

Och visst är de fina hennes "Dressed up dogs" jag blev helt kär i de. Inte minst de strävhåriga taxarna som åker tåg. Helen Stalin Åkesson är inte bara konstnär utan byggnadsantikvarie också läste jag när jag var tvungen att googla lite pga de här fina tavlorna.


Grand Danois damerna eller den ensamme boxern. Hur fina?

Hotellet var för övrigt jättefint! Personligt inrett med gamla möbler och detaljer som var lite uppdaterade på ett kul sätt. Vi gjorde inget speciellt i Falkenberg förutom att gå en promenad och försöka hitta ett ställe för middag. Det var isåklart nte det lättaste en måndagskväll om man inte ville ha pizza. Det fick bli 
Harry´s som låg på gångavstånd från hotellet. Men det blev både bättre och trevligare än befarat. Lite gott småplock och ett glas Riesling för mig. Verkligen snöat in på Riesling sen vi var i Tyskland förra hösten.


På vägen hemåt svängde vi inom Träslövs trädgård i Varberg. En väninna till mig har praktiserat där så var lite nyfiken på stället. Har passerat förut men då har det inte varit öppet. Köpte med mig en liten Tidlösa som nu ligger på ett fat här hemma och jag väntar att den lilla löken ska blomma. Så får den planteras ute sen. Kallas ju också för den nakna jungfrun. Om man planterar de vid ett plommonträd sägs de gynna skörden. Det som ska bli blommor har vuxit några cm sen den här bilden togs. Så hoppas den slår ut snart. Alltid roligt att följa en lök. 
Träslövs trädgård var fint. Alltid kul med ställen som lägger lite omsorg även på kundtoaletten. Där jag jobbat på Hem till Gården är det t ex ljud av hästar och kor, hovskrap och kuttrande duvor på toan. Passar bra för att förstärka stallmiljön. Denna lilla barnkavaj hängde på väggen.


Inte bara en ful papperskorg utan snyggt även i det hörnet. Med Anthurium och gräs i vaserna.


 

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig roadtrip. . .det behövs verkligen ibland! Och vilka mysiga katt- & hundtavlor. . .kul idé och fint ställe!
  Ha en Trevlig Helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så efterlängtat att sticka iväg på en tur. Hundtavlorna blev jag helt såld på.
   Trevlig helg!
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.