24 januari 2021

Ett jävla solsken

 Jag brukar inte svära och förklaringen till rubriken på inlägget kommer på sista raderna.  

Det handlar om en boktitel. För själva solskenet är mer än välkommet såklart.Igår kändes det lite som en dag i februari eller mars i stugan. Så skönt med ljuset!Idag åkte vi en liten sväng från vår stuga och hamnade i området runt Malingsbo-Kloten som är ett stort friluftsområde.

Vi gick en liten tur men det var ganska isigt. Vi får återkomma när snön är borta. Gott om stigar och leder i området. Nu gick vi längs en mindre väg. Tittade på Skräddartorpsfallen och Söndagssjön. Passande att det var på en söndag. Det är Hedströmmen som har sitt utlopp från Söndagssjön. Populärt för flugfiskare tror jag.
Har använts som flottled fram till 1953 läste vi.

Tror att jag såg en Strömstare vid iskanten i sjön. 
Men innan jag fått fram min stora kamera med bättre objektiv ur ryggsäcken så var den borta.


Blev en liten extra promenad i vår by efter lunch. G åkte skidor men jag gick en runda med mina dobbade kängor under tiden. Lyssnar på boken Ett jävla solsken av Fatima Bremmer. Boken är en biografi om Ester Blenda Nordström. Den är väldigt intressant. Ester är en pionjär och undersökande journalist och man får med sig ett gott stycke tidigt 1900-tals historia . Hon sliter bl a som piga under falsk identitet och skriver om upplevelsen. Hon lever också ett halvt år med samer i Lappland. Hon är vän med Anders Zorn, Evert Taube och Elin Wägner. Hon kör motorcykel och röker pipa. En ovanlig kvinna särskilt på den tiden. Kan verkligen rekommendera den även om jag bara kommit halvvägs in i boken. Marie Richardsson läser och hon är en av de uppläsare jag helst lyssnar på. 

Under min promenad passerade jag skylten om bilbingo. Om det är stilla eller om vinden ligger på åt vårt håll unders sommarens onsdagskvällar händer det att vi hör utropen över sjön. 
Bertil etta sjua, osv.  Men än så är det vinter.4 kommentarer:

 1. Nog anar jag vår i det ljuset där den fina pärlhyacinten står! Lite vår i din vinterbilder också. Ja, kanske det var en strömstare du såg, de trivs ju i sådan miljö.
  Verkar vara en intressant bok. Har hört talas om den tidigare hos någon annan bland mina bloggvänner.
  jag har precis läst "Mitt liv som dront" av Helena Von Zweigbergk. En självbiografi. Lättläst och bra! Gillar hennes böcker.
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst känns det att det är ljusare! Rekommenderar boken. Ja Helena von Zweigbergk gillar jag också. Har nog läst de flesta av henne.
   Kram Annika

   Radera
 2. Härliga bilder! Och vad mysigt att ha en stuga att åka till i dessa tider!
  Ja nu längtar man till vårsolens strålar. . . men här snöar det fullt idag och solen har man inte sett på flera månader!
  Blev nyfiken på din bok. . .med den titeln! :-)
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja vi tycker mycket om att vara i stugan. Nära men ändå tillräckligt bort för att det ska bli något annat. Skönt med miljöombyte. Ja rekommenderar boken även om jag bara är lite förbi mitten av den.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.