19 mars 2020

Fågelspaning



Vi åkte en liten sväng runt Hedemora när vi var i stugan sist. Dalarnas äldsta stad. Grundad 1446. Men blev ju inget besök i själva stan nu. Stannade till vid Nås istället för att kika på de nyanlända Sångsvanarna. Ja andra fåglar var också på inflygning som Grågås och Canadagås, 
om jag inte ser helt fel...

De sistnämnda är verkligen inga favoriter. Ställer bara till.  
Vi har inte haft de i stugan förut men i somras var vi tvungna att köpa en sån ful rovfågelsdrake för att skrämma bort de. De gillade vår nya brygga alldeles för mycket och att vi klippt upp gräset mer än tidigare gillade de också. Men draken funkade bra. Den rör sig ju i vind. Andra grejer som är stilla går de inte på alls är min erfarenhet. 







Kom inte så nära de och har inget värstingobjektiv. Men kul att kika en stund.
Gissar att de som bor där och äger marken inte tycker det är lika kul. De äter ju upp grödorna och väsnas mycket. Det brukar nog kunna vara betydligt fler där än just när vi stannade till.

Ja skönt att vara ute och pausa all Coronarapportering en stund.
Så otroligt tufft för många företag i olika branscher nu. Läser även om minskade öppettider för butiker. Att några större gallerior och shoppingcentra stänger på söndagar. Söndagsstängt kan jag tycka är positivt och kanske kan det komma något gott ur det
Kanske fler får upp ögonen för att vara ute i naturen är ett bättre alternativ än att hänga i en shoppinggalleri en vacker söndag. Då kostar ju också personal som mest.

Blir också glad över alla godhjärtade människor som faktiskt hjälper till och kommer på lösningar.
Till exempel handlare som öppnar tidigare på morgonen just nu och viker den tiden för äldre att handla på för att inte träffa så många människor. Människor som erbjuder hjälp av olika slag.
Blomsterbutiker som erbjuder gratis utkörning till alla äldreboenden gav mig den lilla puffen att faktiskt skicka en bukett både till mamma och till personalen på hennes gruppboende.
Lite välbehövlig glädje nu när det är besöksförbud och till personalen
för det fina arbetet de gör varje dag.


2 kommentarer:

  1. Vilka fina foton du har fått till på de vackra fåglarna! Ja, det är klart att det inte är så kul när de skränar, smutsar ner och äter upp vårsådden! Men djur är djur, de vill också smaka på primörer, sola och bada! :) Förstår ändå att du inte vill ha dem på din brygga!
    Ja, i dessa tider får vi verkligen hjälpas åt på olika sätt! Bra att många butiker erbjuder särskild tid för de äldre... vi ligger ju i gränslandet. Men än så länge sköter vi våra inköp, men går inte till affärer i onödan. Håller oss borta från andra så gott det går. Så fint att skicka blommor... alla behöver muntras upp! Sjukvårdspersonal och de som arbetar på äldreboenden gör ett fantastiskt arbete!
    Vilken fin tur ni gjorde!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Gunilla! Roligt att titta på de och försöka ta några bilder.
      Ja beundrar många både inom vården och andra yrkesgrupper som gör ett extra bra arbete nu.
      Kram Annika

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.