20 augusti 2013

Vinbärskaka

Jag har plockat en hel del vinbär i sommar.
Några hamnade i en enkel vinbärskaka
som du får recept på nedan.
Säkert god med blåbär eller andra bär också.
Den går snabbt att göra bara röra ihop allt i kastrull
strö på bär och grädda.
 

 
Vinbärskaka ca 10 bitar, ugn 200 grader
 
75 gram smör
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1,5-2 dl färska eller frysta vinbär röda eller svarta
ströbröd eller kokosflingor att bröa formen med.
 
Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en rund form med löstagbarbotten helst och bröa den.
Smält smöret i en kastrull och ta av den från plattan. Tillsätt ägg, socker, vaniljsocker och vetemjöl.
Rör till en jämn smet med en sked eller gaffel ej visp.
 
Häll smeten i formen och strö på bären frysta eller färska uppepå.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 25 min max. I varmluft 175 grader max 30 min.
 
Vinbärskakan ska vara lite kompakt och knappt genomgräddad. Lite gyllengul färg ovanpå.
Servera med glass, vispad grädde eller vaniljvisp.


6 kommentarer:

  1. Mmmm, tack för bra recept. Verkar enkelt och gott!
    Kram Eva, Tinibelli

    SvaraRadera
  2. Ja den är både enkel och god tycker jag. Gillar enkla recept.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Mmmm, den ser jättegod ut! Enkla recept är en förutsättning för att jag skall få något gjort i köket... :D Ska nog prova den med blåbär! Kram!

    SvaraRadera
  4. Hanna bakade kakan med hallon idag och det blev super. Så nu ska vi få en god efterrätt i kväll. Kram Lotta V

    SvaraRadera
  5. Det lät gott med hallon. Just letat på mitt hänglås till skåpet....
    Så vi ses på badet imorgon Lotta.
    Kram Annika

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.