30 oktober 2023

Utflykt till Åsby och Åskebro gård


Var på en trevlig sväng med min kompis Marianne till Åsby Hem och Trädgård i Hallstahammar.  
Där var riggat för fullt inför julen. Kul att se även om jag är mer åt kottar och mossa och inte börjat tänka så mycket på julen än. De är duktiga som bygger upp olika miljöer år efter år. Gissar att det är roligare att bygga upp än att plocka ner. I entrén  möttes vi av pingviner. Många av dekorationerna rör på sig och är väl kul för barn att titta på. Tänker att det är en del folk där nu under höstlovet. 
Vi tyckte det var skönt att vara där när det var lite folk.


Skogsmiljön tyckte jag såg mysig ut.

Där fanns även två stora björnar som rörde på sig. 

En som verkligen var björnen sover som snarkade och andades med magen.

Sen blev det mer glittrigt

Fiffigt med hönsnät att hänga upp grejer i kransen / rockringen eller vad som nu var stommen.


Vinterlandskap med isbjörn och ugglor. 

Idag snöar det för fullt hos oss också, men blöt snö som kommer ner.Den stora katten var dock helt levande även om det ser ut som han har en prislapp i rumpan.
Sov så gott på fårskinnet.


Ja det är inte bara julpynt på Åsby. Det finns pryttlar, möbler, lite kläder massor med krukväxter och uteväxter. Stor avdelning med uteväxter och sommarblommor när det är den tiden. Intill finns också en kött och vilthandel. Efter Åsby letade vi oss fram till Åskebro Gård där vi inte varit förut. Letade lite pga vägen var avstängd där vi tänkte att det var smart att åka från Hallstahammarshållet. De bygger om runt E18 och ska väl bli viadukter men egentligen inte svårt att hitta dit.


Brödkavel som handtag till det hundvänliga caféet och där är också butik med inredning och kläder.


Vi kikade runt lite och tog en fika. Så gott te. Många sorter att välja på och trevligt serverat i en presskanna. Jag tog granatäppelte. Citronmarängpajen var inte dum den heller.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.