18 juni 2023

Juni


Sommarkänslan har infunnit sig. Solsken och alla vackra vilda sommarblommor. Njuter och gör lite nytta om vartannat. Dagarna går fort när vi är i stugan. 



Ljuset i juni går inte av för hackor även om solen inte skiner hela natten så är det ljust länge.





Men det är knastertorrt av all värme och inget regn. Någon liten skur vore välkommen. Glad för att vi kan vattna med sjövatten. Redan så varmt i sjön 22-23 grader. Ljuvligt att ta några simturer och att starta dagen med bad.




Putsade fönstren tidigare i våras men det har kommit så mycket pollen så fick göra repris på utsidorna.

Växthuset är helt gult på taket. Så gärna en skur snart. Såg någon Storlom på sjön de sägs förebåda regn så kanske det är en skur på gång.



 

Rosen Martin Frobisher blommar för fullt. I växthuset har jag fått hänga upp extra gardiner för att skugga lite mer än vanligt nu när det varit varmt så länge. Det blir väldigt varmt därinne. Längs långsidan har jag Passionsblommor. De klättrar på och tycks fördra värmen och den gassande solen. Tomaterna mot garagets södervägg flämtar och står lite still känns det som. 



Bara taket på stuggrannens hus syns nu när ängen blommar för fullt.




2 kommentarer:

  1. Igår regnade det i flera timmar, så pass att det plaskade rejält om fötterna när jag var ute och dömde fotboll. Men det behöver komma mycket mer för det är riktigt torrt. Så bra att ni kan vattna med sjövatten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så härligt med regnet! Vi hade fått 12 mm .Välkomna droppar!

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.