21 januari 2022

Tulpaner och tibast

 


Plockade in några kvistar av Tibast och satte i en tulpanbukett. Kvistarna slår ut nästan på en gång. 

Fick busken för några år sen av en vän. Härligt att kunna knipsa lite. Busken är dock giftig något att tänka på om man har små barn i sin närhet. Det blir röda bär på den senare. Numera kan jag njuta lika mycket av en tulpanbukett som är på väg att blomma över. Finns en skönhet i de mer utslagna blommorna också. Men krispet av en ny är såklart underbart.

Några spillkvistar av eucalyptus hamnade också i buketten. Såg ett tips på instagramkontot  husmorstipset om att hänga ett knippe eucalyptus i duschen. Så det provade jag genast. Luktar så gott.  I bastun brukar vi ha några droppar eucalyptusolja i vattnet som vi slänger på stenarna. Ska vara bra för luftrör och bihålor.
Det doftar alla fall gott även om jag kanske inte känner jättemycket av kvistarna jag hängt upp. Kanske blir mer när de torkar och sen blir fuktiga av vattenångorna. Vi får se.


Förutom av tulpaner och kvistar har vi njutit av en solig januarifredag med långpromenad. Ett fönster vi passerade brukar ha text på en sån ljustavla. Nu var Merry Christmas utbytt mot Hello Sunshine!


Jag tittar gärna på fina gamla hus på promenaden eller hundar vi möter. G kollar gärna på byggen eller vad tjälen ställt till med. Yrkesskada gissar jag.


Ja så kändes det idag. Hello Sunshine! Härligt med ljuset! Nu ska jag testa att laga ett nytt recept på en räkgryta. Får vi se om det blir hiss eller diss. Trevlig helg!


4 kommentarer:

 1. Ja nu får vi frossa i tulpaner och ljuset är på väg, sakta men säkert...HÄRLIGT!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu märks det skillnad om dagarna. Det blir ljusare och fågelkvitter hörs igen.
   Kram Annika

   Radera
 2. Ja, vackert med tulpaner och med lite olika kvistar i! Härlig krispig promenad ni var på! Tittar också gärna på gamla hus och dess trädgårdar!
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är kul att kika på hus. Njuter av tulpantiden.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.