15 januari 2022

Aurora borealis - äntligen

 Aurora morgonrodnadens gudinna och borealis betyder nordlig. Kombinationen Aurora borealis är norrsken och under natten mellan fredag och lördag var det dags för en spektakulär föreställning av detta fenomen. Jag har väntat! Helt magiskt! Så glad att jag fick se detta natten till idag. 


Strax efter midnatt körde showen igång bakom växthuset ackompanjerad av ljudet från isen. Ja det var en upplevelse. Känner mig fortfarande helt exalterad.
Kan hända det blir en ny chans att se inatt om det klarnar upp. Förutsättningarna för nattens fenomen var tydligen extra gynnsamma och det syntes långt ner i Skåne. Det är ju mycket med det där lite om vinden vänder, klockan slår och tuppen gal men ibland blir det alltså helt rätt. Kände det nästan på mig när jag såg himlen från bastun under skymningen. Stjärnklart men kanske var det för blåsigt eller för starkt månsken som skulle ställa till något. Men nej då det var de rätta förhållandena. 

För dig som är intresserad av att få hjälp med att veta vilka kvällar/nätter du ska satsa på att titta på himlen finns bl a en facebooksida om just norrsken som vänligt tipsar om när det kan vara dags. Finns säkert många appar/kartor att följa också.

Jag är tacksam att jag fick se detta och klarnar det upp mot kvällen kanske jag håller mig vaken igen och spanar norrut. Igår var det den spännande norska Wisting som höll mig vaken. Brukar föredra danska serier /deckare men denna är riktigt bra och spännande.

3 kommentarer:

 1. Helt fantastiskt! Underbara bilder! Vilka lycka att få se det!
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner att jag blivit lätt besatt av dett nu :)
   Det var fantastiskt!
   Kram Annika

   Radera
 2. Besatt är nog jag också... någon gång så!:)
  Kram.

  SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.