16 januari 2022

Nya promenadvägar och vildare dalahästar

 


Planen var att åka lite längd i helgen. Brukar vara så fina spår i Norberg. Men nu hade det töat och fryst och blåste mycket även om det var strålande solsken. Så spåren var väldigt isiga och mycket skräp från träden hade blåst ner. Så vågade faktiskt inte åka. Fick bli promenader och en tur till gymmet istället. På fredagen gick vi i Smedjebacken. Vid norra delen av "vår sjö" Barken och i området runt Norrbärke kyrka och Hembygdsgården. Så många fina gamla hus. Vi har cyklat där men inte promenerat så mycket så lite nytt att kika på.

Finns också bevis på att det går att renovera och bygga nytt i gammal stil som passar in med övrig bebyggelse.


Parasoller vid Prästabadet. Badet är omdiskuterat då man för snart tio år sen gjorde en satsning för 9 miljoner med att värma upp vattnet med spillvatten från Ovako. Vattnet hålls på plats innanför bryggorna av en specialduk och ska vara några grader varmare än utanför duken. Tveksam satsning kan jag nog tycka. Ingen särskilt kall sjö om sommaren.Men badet ser fint och trevligt ut i övrigt. 
Vi gick in i Norrbärke kyrka och tittade. Har faktiskt inte varit där förut. Tände ett ljus för en vän som är i våra tankar. 


Skyltningen av varannan bänkrad kändes omtänksam.På lördagen blev det promenad vid sjön Väsman i Ludvika istället. Så isigt så inte läge att ge sig ut på leder just nu så då får man hitta på annat. Fasadmålning med lite vildare dalahästar än man vanligen ser och en wall of kindness även här där varma jackor kan skänkas till behövande. Fint initiativ.Kunde också läsa oss till att man fortsätter arbetet med att anlägga en engelsk park Roths Äng som en del av arbetet med Vision Väsmanstrand. Glädjande det med.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.