16 maj 2021

Fixat lite här och där



Så underbart det var med lite sommarvärme! Allt exploderade ute. Jag har grejat lite hemma i trädgården och i stugan. Planterade också lite kärlekspelargoner och murgröna till mammas balkong på boendet. Jag och min bror var där med de precis innan långhelgen och det utlovade finvädret. Hade med lite alkoholfritt bubbel och melontärningar som vi njöt av i kvällssolen på hennes balkong. En fasadflagga kom också på plats. Hon är så glad för sin balkong som ligger så fint vid Svartån. Innan hon blev dement hade hon alltid så fina pelargoner och andra blommor på sin terrass medan hon bodde hemma. Begär ju inte att personalen ska fixa med blommorna men jag och min bror är ju där om vartannat så borde kunna fungera. Tror att hon kommer pyssla med de också men kanske inte kommer ihåg att vattna. 


Mina fina tulpaner har slagit ut hemma. De ser ut som små pioner på dagen men går ihop lite på kvällen.

Njöt av tidiga morgonpromenader när det var så skönt redan på morgonen. Vyn nedan från Djäkneberget och några av stadens torn med Västerås domkyrka närmast.



Vår stora gamla Häggmispel slog ut i blom. Den är så fin. Har rensat lite ogräs och planterat ut lite klängväxter som jag köpte tidigare som ersättning för det stora Björnbäret och de två "Monsterclematisarna Summer Snow"som jag flyttade till stugan. Får se om de klarade flytten. 


I stugan har jag sått lite ängsblandning av olika slag där vi grävt upp och jorden var bar. Runt bihotellet till exempel. Ser att det är fullt av liljekonvaljespjut på gång i marken och även lite krolliljor.


La lite halm runt de rensade smultronplantorna i pallkragarna. Ser ut som det är fart på både smultronen  och bärbuskarna. Hoppas på mycket hallon. Är ju så gott! Det är sommar att få plocka lite bär till yoghurten på morgonen.


Så har jag fått min första spruta och det är jag så glad för. Får nummer två före midsommar. Skönt!


Rikard vår yngsta son har varit hemma över helgen. Bra hjälp med bastubygget som fortskrider. Tätt tak och fönster på plats. Så fick vi fira hans födelsedag lite i efterskott. Han fyllde 24 i början av maj. Passade på att fira Göran samtidigt. Han fyller egentligen imorgon på Norges nationaldag. En gång har vi varit på plats i Oslo och firat med våra vänner i Norge. Det var en upplevelse. Men det var ett tag sen vi var där på just 17:e maj. Då var vår äldste son Henrik bara ett par månader. Nu är han 25 och fick vara med på länk och gratta brorsan och pappa. Han bor ju i Tyskland för tillfället. Jobbar och skriver sin master uppsats.


Vi firade med ett gott recept på fisktaco. Fröpanerad fisk. Tror det var ett recept ur Icas Buffé. Vi hade gös och lax och en massa goda tillbehör. Det var Rikard som hade koll på receptet. Till dessert en god vit chokladmousse med jordgubbar till. Det receptet hittade jag hos Vackert naturligt. 

På eftermiddagen blev det även en liten rabarberpaj. För rabarbern har verkligen växt nu när det blev lite värme. Så nu har vi väl fikat så det räcker och blir över för en tid. :) Bättre alternativ än tårta när vi bara var tre på plats.

 




Ja en mysig långhelg blev det och tror vi alla var nöjda med det som blev gjort. Och regnskurarna var ju bra för det nyplanterade och sådda. Hoppas du också haft en skön Kristi Himmelsfärdshelg!
 

8 kommentarer:

  1. Så fint och njutningsfullt att titta in hos dig Annika! Du bjuder som vanligt på lite smått och gott - och ja, stort också! Bygga bastu är ju ingen liten grej! :)
    Så fint också för din mamma - tror att hon säkerligen kommer att både pyssla och njuta av sina blomster i balkonglådorna. Underbart att ha en balkong.
    Kram Nilla

    SvaraRadera
  2. Tack Nilla! Nej bastun är ett projekt. Ingen stress med den men skönt att taket är klart. Ja för mamma blev flytten riktigt bra på det viset att hon fick en trevligare lägenhet och balkong i fint läge. Hon sa flera gånger igår hur glad hon är för balkongen och pelargonerna syns ju inifrån också.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Så fint du och din bror gjort till er mamma. Så viktigt att de äldre har det bra och att hon nu har blommor som hon tyckte om tidigare. rabarbern i den "lilla" trädgården kommer om än väldigt sakta men om någon vecka kan det bli paj för två.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!Ja hon njuter av balkongen och jag tänker att det är bra med lite blommor även nu när resten av livet inte är sig riktigt likt. Det är ju positivt och vackert och hon gillar ju fortfarande blommor. Härligt med rabarber vi har ätit årets första kräm. Gott!

      Radera
  4. Fint att titta in här hos dig, underbara miljöbilder. Ja, tänk vad roligt det är när något av barnen kommer "hem". Vi fick också hjälp av vår son nu här i långhelgen. Han vitoljade vår lilla gäststuga som är nyrenoverad interiört. Så mysigt du har gjort för din mamma, så härligt att ha balkong på boendet. Pelargoner är bra för de klarar sig länge utan vatten. Jag har just satt tre stycken i mammas fönster på hennes äldreboende. Ja, det är inte lätt med de åldriga föräldrarna och svårt för dem med förändrad situation och boende. Kul att du provade den enkla vita chokladmoussen. Kram

    SvaraRadera
  5. Tack! Ja visst är det kul att få ses lite mer rejält och på riktigt dessutom en långhelg. Ja toppen att hon fick en balkong och som du skriver pelargoner är tåliga och sitter också lite skyddat. Chokladmoussen var jättegod! Gjorde varsin liten kopp och det som var kvar av mossen blev en god klick till jordgubbar nästa dag. Omvända proportioner på mousse och bär dagen efter.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  6. Såå fint på din mammas balkong. . . det betyder nog mycket glädje för henne!
    Visst är det härligt med händiga söner och mysigt att fira födelsedagen hemma hos mamma och pappa!
    Smarr! Den menyn säger man inte nej till. . .!!! :-)
    Ha det så bra!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja jag hoppas och tror att den gläder henne. Ja det är väl pappan som är den händige men bra om de lär sig och alltid bra med ett par händer till. Alltid roligt när de vill komma hem en sväng.
      Må så gott!
      Kram Annika

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.