23 mars 2024

Miljöombyte med skidåkning


 Så skönt det var att få ett miljöombyte och åka upp till Sälen och Stöten och hälsa på våra kära vänner som arbetar där under säsongen. Nytt för i år var en rund isbana utanför fina Mountain Lodge med mysiga sittmöbler runt om. Ett landmärke med belysning. Theres och jag åkte utför första dagen och killarna åkte längd. Det var inga köer alls så vi fick åka massor. Soligt och fint när vi började åka men lite blåsigt längst upp på toppen.


Therese är hotellchef och Torbjörn som egentligen gått i pension arbetar som handyman / vaktmästare. Tufft att åka iväg och säsonga tycker jag. De verkar vara ett härligt gäng i olika åldrar som jobbar där. Normalt är de bofasta i Örebro eller strax utanför och Therese arbetar på Lanna Lodge efter många år som egen företagare i eventbranschen. Så driftig! Vi har känt varandra sen vi var tio.

Det var jättekul att ses och kul att de kunde vara lediga mestadels när vi var där. Therese hade ordnat så vi kunde bo tillsammans den här gången i en fin lägenhet istället för rummet vi bokat. Jättemysigt och praktiskt eftersom de annars bor en liten bit ifrån hotellet intill Bulldog Lodge.  Så vi lagade mat varsin kväll och spelade spel och hade mysigt. Med andra ord och 0-100 spelade vi. Inte så krångliga spel som går ganska fort. Då kan man hellre ta fler rundor. 
 

Hade med Riddaritröjan jag stickat till Therese. Den passade perfekt och färgerna hon valt var hon så fin i. God hotellfrukost fick vi njuta av.
Andra dagen åkte vi längd. Toppspåret vi åkte förra året var avstängt för det blåst så mycket dagen före. Men finns fint spår i skogen som går runt en myr.


Efteråt badade vi i hotellets varma utomhuspool och bastade lite. Så fin och stor relaxavdelning och vi var nästan själva där på eftermiddagen. På kvällen hade vi bokat bord på Bulldog Lodge som ligger en liten bit från hotellet men de har shuttleservice dit. Ägarens franska bulldog Greta är modell för Bulldog. Fin utsikt över de belysta backarna. Det är ganska nybyggt och vi hade aldrig varit där.

Vi åt så god mat Toast Skagen och sen Hälleflundra med goda tillbehör. Rikliga portioner och avslappnad miljö. Ja även om vi bara var mån-torsdag så var det jätteskönt att byta miljö ett par dagar.
Solen sken när vi lämnade Stöten och jag känner att jag längtar efter våren nu. 


Hemma hade kvistarna av Forsythia slagit ut. Det kändes välkomnande! Jag längtar efter sol och värme nu. Hoppas påsken blir starten på lite skönt vårväder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.