18 november 2023

Noventpyssel

 


Är ju lite förtjust i de här husen. Har liknande bl a på en skärbräda i keramik från Ateljé 1030, på kökshanddukar och ett förkläde som jag köpte på Dille & Kamille i Holland. Ljuslyktan är från Majas Cottage. Såg att det fanns en stor kakburk också men tyckte den var lite för dyr för en säsongsgrej. 
Så köpte en glasburk på IKEA och målade några hus med en vit penna som jag redan hade. Blev kul som pepparkaksburk. Går att diska bort mönstret sen. Har fyllt den med stora pepparkakshjärtan från Nygårda.
Nej Nyåkers heter de,  de är godast tycker jag. Nygårda är ju julmusten som jag tycker om. Vi brukar blanda hälften- häften med öl till jul. En ny favorit som vi lärde oss tycka om i Tyskland är Radler. Finns med citron eller grapefruktsmak på större ICA. Som alkoholfri öl med citrus. Passar mig som inte tycker så mycket om öl. Tyckte den var god till asiatisk mat. Men dricker ju oftast vatten. 

På den avlånga ljusbrickan bakom ligger nu kottar, torkade apelsiner, valnötter från Åhus, torkade  limekulor och kanelstänger. Tallkottar har jag plockat på landet. Men de stora pinjekottarna har jag sparat från en semester i Frankrike för längesen. 


Lite vitt på marken. Har lite höstpynt med torra hortensior, lite kvistar och barrigt vid lyktorna på uteplatsen. Ska fylla på med mer barrigt framöver.

 

Har bakat lussekatter och lagt i frysen. Men vi provsmakade varsin "ful" innan de åkte in i frysen.

2 kommentarer:

 1. Men så fint med glasburkarna! Bra tips! Ja nu får man lov att frossa i lussebullar :) Godaste gott...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite kul och enkelt att göra. Bara provsmakat ännu men fint att ha i frysen.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.