16 augusti 2023

Lugn kväll

Vi har haft några rätt intensiva men roliga dagar. Först var ju äldsta sonen Henrik med flickvän hemma från Tyskland på lite semester nästan två veckor. Sista veckan var de med oss i stugan. Vi försökte hitta på kul saker och åka på utflykter. Det regnade ju mest tyvärr. De senaste dagarna har Göran haft kusinträff så vi har varit 8 pers på frukost och middag. På dagen har de varit på utfärd med matsäck. Göran hade hyrt en Folkabuss. Roligt och lyckat. Men ikväll vill jag verkligen göra just ingenting. 

Fotade lite av det som blommar nu sent omsider. De lila passionsblommorna har nyligen slagit ut och har många knoppar på gång. 













Frilandshibiskusen har blommat länge men har fått stå på tork ett tag nu. För mycket regn. 



Sticklingarna jag tog av Svartögat börjar täcka in kortsidan på växthuset. Fick ta bort krukfaten så de inte blev stående i vatten. 



Passionsblommorna täcker långsidan på växthuset som vetter mot sjön. 



Den mer vanliga Passionsblomman började blomma tidigare. 



Solrosorna har precis slagit ut. Så sent i år. 


Denna är i ny färg gör mig. Blir kul att se hur den blir. 



Någon stockros har knoppar men tror knapp de hinner komma före hösten. Zinnior har varit så små och sena i år. Men Bägarrankan jag fick av mina fd arbetskamrater trivs i växthuset. Flyttade in den så den inte skulle bli för blöt. 



Gurkor och tomater plockar jag varje dag och det är härligt. Perfekt nu när vi var fler i stugan. 

Hoppas på lite sol snart och att vattnet i sjön drar sig tillbaka. Tur att stugan ligger högre upp. Är 70-80 cm över normalt vattenstånd. Bryggorna står under vatten. 

2 kommentarer:

  1. Oj så vacker blomstring hos dig - passionsblomman är fantastisk och rosa svartögat, var det svårt att ta sticklingar? Har du övervintrat ?
    Så tråkigt med översvämningar överallt nu. Hoppas solen kommer och tar över - hög tid för det !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
    Svar
    1. De första sticklingarna jag tog på Svartögat gick jättebra och enkelt att få igång. Jag har övervintrat modern under två vintrar i ett garage. Ja Passionsblommorna är fantastiska! Ja nu vill vi att det torkar upp lite och att flödet avstannar. Många som är hårt drabbade runt om i landet.
      Kram Annika

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.