07 augusti 2023

Dagarna går fort



Äldsta sonen Henrik och hans flickvän Nathalie kom från Tyskland för lite semester i Sverige. 



Vi åkte en tur till Strömsholms slott efter en evighetslång väntan på en räkmacka i Borgåsund strax intill. Hade en toppenupplevelse där förra året på lunch men det bästa i år var nog utsikten om jag fattar mig kort. Nåja kaffe tog vi på Stenköket vid slottet och det gick desto raskare och serverades även med ett leende. 



På kvällen grillade vi hemma och satt i uterummet och åt middag. Mysigt att ses igen. Vi åkte tillbaka till stugan och de var i Uppsala och Stockholm några dagar och träffade kompisar och bodde hos Rikard. 

Lite tid i Västerås och sen kom de med oss till stugan. Makalöst åskoväder inatt och stora regnmängder som ställt till det för många. Jag behövde inte vattna mina nyplanterade vipphortensior. Tycker de lyser upp den här tiden och sägs ogillas av rådjur. Vi får se. 

Ösregnade på fm men sen lite uppehåll då passade vi på att åka på utflykt till trakten runt Norberg och Säter. 



Fika på Elsa Andersson och kikade in på Abrahamsgården. En uppryckning där tycker jag. Ibland har man även pop up bageri där. Nästa tillfälle är 19/8 såg jag på instagram. Annars en blandning av nytt, loppis och hantverk. 

Charmigt med en gammal kratta för tomaterna att stödja sig mot. 



Sen åkte vi vidare till Klackberg. Henrik mindes det första fotbollsläger med övernattning just här. Nu såg Klackbergsgården bortglömd ut och fotbollsplanerna var igenvuxna. Vi brukar åka längdskidor här men nu var målet Blå Grottan.


Fuktigt och varmt men när vi närmade oss gruvhålen var det kallare. 




Blå Grottan och det droppade till och med om spindeln som kröp på stängslet till gruvhålet. 





Såg små Backvialer de såg verkligen ut som en vekare miniatyr av luktärt eller rosenvial. 





Till sist gick turen över Säter och till Östra Silvbergs gruva. 

Droppade om tallarna men vi klarade oss från regn. 




Vi har varit här några gånger men inte med Henrik och Nathalie. Sen blev det sillmiddag. Gjorde en sillring som var lite poppis till midsommar. Två sorters egen potatis och tre olika sillar upplagt i en krans på ett stort fat. Toppad med smörstekta och knapriga kavringskrutonger. Men blev ingen bild på den. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.