11 maj 2023

Sommarvärme

 Den lite sega våren övergick i riktig sommarvärme. Det går så fort nu med allt i naturen.


Den lilla narcissen Thalia med sina tvillingblommor och Kungsängsliljorna har blommat ett slag.

Lärkträdet skiftar i lila blommor och ljusgröna späda skott. Har inget eget men brukar cykla iväg och kolla på några för jag är så fascinerad av de när de slår ut.

 


Bergenian som jag verkligen inte gillade tidigare har rätt söta blommor om man tittar närmare på de och bladen är fina i buketter när de skiftar i höstfärg längre fram. Satte en stängel i lilla Aaltovasen.


Första knoppen på min buskpion skymtar. Den blomman vill jag inte missa. 


Magnolian Susan är sist ut att blomma av våra tre olika magnolior. Så vacker färg.


Nordens Mimosa Mahonian har slagit ut. Självsådd hos oss.


Och häggen är på gång för fullt. Ja det exploderar överallt nu med alla blommande träd och buskar. Så vackert ute och härligt med lite värme.Hann få en skymt av körsbärsblomningen i Kungsträdgården när vi var till Stockholm förra veckan för att gratta vår yngsta Rikard som fyllde 26. Det blev en tidig middag när han slutat jobbet. Vi åt på restaurang Underbar som ligger högt uppe på Drottninggatan. Han bor på andra sidan Tegnérlunden så låg bra till för att runda av uppe hos honom innan vi åkte hemåt igen. Jättemysig restaurang med goda små libanesiska rätter. Vi har velat gå dit länge nu blev det av.
Nu är körsbärsblomningen nästan förbi. Vårt eget lilla träd är sent men nu börjar blommorna bytas mot blad även på det. Med den här värmen går det fort med allt. Igår var det bara knopp på vårt lilla Silverpäron.


Idag är det utslaget. Så vackert. Ja bara ut och njut det du kan och hinner med!

4 kommentarer:

 1. Åhh så vacker blomning på körsbärsträden i Kungsträdgården - magiska bilder !
  Mina Silverpäron är också på G att börja blomma, dom är så vackra när dom slår ut !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja körsbärsträden är ju lika magiska varje år och visst är Silverpäronträden fina. Jag blev också inspirerad av de i Nora nere vid hamnen. Ja alla träd som blommar nu är så fina.
   Kram Annika

   Radera
 2. Hej, Försöker kommentera utan egen blogg men funkar inte riktigt. Mysigt med alla bilderna från blommor och Stockholm. Nu blir vi Västeråsare på heltid snart, längtar verkligen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir väl härligt! Var till kompisar som byggt hus i Lübeck och även förbi bonden i Kärrbo för lite sen.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.