02 augusti 2021

Mopsvakt och bastun invigd

 


Vi passade två mopstjejer ett dygn. Det var kul! Vi skulle inte göra något speciellt så det passade bra. Det är en kompis till yngste sonen och hans tjej som har de. Efter att ha sett den lilla valpen när de precis fått hem den meddelade jag väl att om de behövde hundvakt någon gång så... :) Den äldre hunden är sex år också en tik. Man tejpar tydligen öronen på de små för de ska falla rätt. Det är därför det ser ut som hon har plåster på öronen.


Hon gillade att ha lite koll. När hon inte sov vill säga.. Det börjar bli mörkt om kvällarna nu.




Den lilla fick vi ha lite koll på eftersom hon inte är rumsren än. Det gick bra. De fick sova på badrummet på natten som ligger nära vårt sovrum. Satte kompostgallret som en grind i dörren.  Tänkte att de kände sig trygga på mindre yta och de hörde och såg att vi var intill. Dessutom visste jag ju inte vad lilla valpen skulle hitta på. Men de sov lugnt.




Det var nog tryggt för lilla Cleo att ha den äldre Coco intill. Även om hon stundtals tärde på den äldre hundens tålamod. En riktig liten retsticka och busig. Men den äldre sa också ifrån. Fostrade henne.

Valpen hade verkligen en på och av knapp. Full fart och bus sen däckade hon. Eller efter maten. En halv deciliter foder sen var det middagslur i en solstråle på golvet. Så fick vi vara på alerten och ta ut henne när hon vaknade så det inte hände någon olycka. Ganska enkelt att läsa henne om man iakttar.




En gullig liten krabat. Nyfiken och orädd. Gäller att hålla i för hon kunde bara slänga sig åt ena hållet rätt som det var.

Ute var det spännande med tallkottar, en fjäril eller att bita och dra i den äldre Cocos koppel. Eller i själva Coco också för den delen. Tålamodsprövande! Bara att se upp så det inte är en geting eller humla som är spännande att nafsa efter. 


Båda sov mycket. De hade med sig en liten hage av kompostgaller så satte upp den och plockade av lite bär. Hade lekt en stund med bollen innan så den lilla var trött.





Det blåste en del så kurade in de i filtarna. Det gillade de verkade det som.
 

Lekte lite till och gick lite med de. Sen sov de vidare i köket och jag kokade krusbärsmarmelad.


Inne fick de sen varsitt ben. Deras matte hade sagt att den stora åt upp sitt mycket fortare förstås. 
Så var det men då var den lilla valpen en riktig retsticka och var tvungen att gå så nära hon tordes och stoltsera med sitt ben som den andra så gärna ville ha. Men så tappade hon det förstås och då var den luttrade äldre hunden framme kvickt. De fick dela på det som var kvar. För husfriden.


Ja de sov väldigt mycket. Ofta tillsammans men hade varsin bädd. Säkert en trygghet för valpen. 




Två små charmtroll var de alla fall och valpar är ju alltid valpar. Lätta att passa ändå trots att Cleo är så liten. Bastun som skymtade på första bilden i slänten ner mot sjön är nu nästan klar såpass att den kunde invigas. Lite smått som ska till men den premiäreldades och fungerade. Yngste sonen var här i helgen och hjälpte till lite. Han målade, klippte gräs och rensade grus när vi var i Älvdalen så han kunde vara med och inviga den med Göran. Alla nöjda! Jag hade fullt sjå med valpen. Så jag får basta nästa gång. Idag var det bara 11 grader ute när jag skjutsade sonen till tåget. Lite skillnad mot värmen i juli. Göran har ritat och byggt bastun själv med lite hjälp. Plåtslagare, rörmokare och elektriker har vi förstås haft hjälp av. Hans dröm var en bastu av timmer men det blev så krångligt så nu blev det timmerpanel istället. Kommer bli helt ok det med. Knutarna har inte kommit på än.

Lite av ängsblandningen jag sådde i slänten har klarat sig undan sniglarnas framfart och blommar nu till slut. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.