08 juni 2020

Kvällsrunda


Gick en liten kvällsrunda i trädgården förra veckan och tog några bilder. Så fin kväll och luften nästan parfymerad av syrener.Några blommor kvar på magnolian som blommar sist men nu i sällskap av gröna blad.
Bakom magnolian skymtar lila och vit syren.


Gräsmattan nyklippt och fortfarande några blommor kvar på det stora äppelträdet.Pioner på gång i ett litet kaos av lammöron, vintergröna och självsådda prästkragar.


Perukbusken som blev så mycket bättre när jag brutalt klippte ner den.


Jätteramsen trivs bättre nu när de stora tujorna är borta.


Tycker de är vackra.Flox och så syrenerna igen i månsken.
Allium som återuppstår från en gammal rabatt. Inte gör det mig något. Kom istället på att jag kanske skulle plantera ett snyggt Hakonegräs som de kan komma upp ur och avgränsa med en rostig kant. 
Ja det är väl så det är med trädgård man får inspiration lite här och var och det ändrar sig hela tiden. Vissa växter trivs andra trivs inte och försvinner. Det är väl det som är fascinerande. Man kan ha en plan men man vet aldrig exakt hur det blir.En akleja som också kommer från en gammal rabatt. Den har flyttat in av sig själv.                  Lewisian nedan är i sitt esse just nu. Den verkar trivas där den står så kunde gott få sällskap av några till. Ja det är en vacker tid nu och faktiskt bra att ta lite bilder i sin egen trädgård. Lättare att komma ihåg vad som kommer. eller vad som kanske saknas. För bara några veckor sen såg det så trist och tomt ut på en del ställen innan det slagit ut överallt. Sen går det plötsligt fort.2 kommentarer:

 1. Så fina syrener. I min lilla trädgård, ja i området jag bor i har vi fått en svampsjukdom som gör att hela busken blir brun, tappar nästan alla blad och klasarna är så små. Men det finns så mycket annat att njuta av. Middag med sönerna och träff med mamma det är livskvalite som räcker läääänge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tycker så mycket om syrener. Åh vad tråkigt med sjukdomen på syrenerna. Hoppas de kommer igen nästa år.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.