14 april 2019

Vårfix

I
I början av veckan var jag två dygn i stugan helt för mig själv. 
Fördelen med att jobba lite oregelbundet.
 Syftet var att tvätta alla fönster. Kan ju låta trist men det var det inte.
Kände mig så nöjd och passade också på att mysa lite. Det var rätt kallt hemma så var lite tveksam om jag skulle åka. 
Men det var rätt beslut att åka vädret var finare i stugan även om vinden var iskall.
Första dagen var det finast väder och jag tog alla fönster på utsidan och på övervåningen. Belönade mig med en stund i soligaste hörnet på balkongen. Där var det lä för nordanvinden och riktigt skönt. Plockade lite avblåsta björkgrenar och planterade några penséer.



Nästa dag var det gråare och blev även snö mot eftermiddagen. Så fortsatte med insidan av fönstren och passade på att baka lite och lägga i frysen. Det är inte så ofta jag är i stugan själv. Det är lite ovant men mysigt att småfixa och skrota lite och elda i öppna spisen. Tyckte jag hann ganska mycket ändå.





Pysslade lite,  blev ju en del äggskal efter bakning och stekta ägg luncher. 



Vaknade av tranorna som trumpetade när solen gick upp. När jag åkte hemåt såg jag ett tranpar cirkla över sjön. Det brukar vara tranor i närheten och man hör deras trumpetande i soluppgången. Tycker de är fascinerande. Men nu vill jag inte ha mer snö utan välkomnar gärna våren.

6 kommentarer:

  1. Så himla fint ni har det vid stugan. Modigt att vara där helt ensam... men skönt också men lite egentid. Ha en fortsatt fin söndag!
    Kram
    Annica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ja det är mysigt där. Jag är inte mörkrädd mest ovant att det är så tyst när man är där själv. Får erkänna att jag satte på lite låg musik på insomningstimer på kvällarna. Första huset på vår väg är permanentboende så helt öde är det inte.
      Kram Annika

      Radera
  2. Låter som underbara dagar och visst hann du mycket! Visst är det skönt att vara själv ibland... särskilt när man vet att det bara är tillfälligt! Det är i alla fall min känsla!
    Ert hus där vid vattnet... rena paradiset!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det! Skillnad när man kan välja när och om man vill vara själv ibland. Ja vi tycker så mycket om vår stuga. Vårt paradis på jorden. Ser fram emot vitsipporna i skogen snart och sen kommer liljekonvaljer. En underbar tid!
      Kram Annika

      Radera
  3. Så fina bilder, älskar nr 2. man får uppleva så mycket när man är nära naturen, det saknar jag så mycket från hästgården utanför Västerås. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Karin! Ja det är fint att vara nära naturen.
      Kram Annika

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.