17 mars 2019

Vindistrikten


Några fler bilder från Sydafrikaresans sista vecka. Resan fortsatte västerut och vi följde vinvägen route 62. På vägen till Stellenbosch där vi skulle bo i två nätter stannade vi för en god lunch under de röda parasollen på  vingården Viljoensdrift. Vi plockade ihop lite smått och gott från picknickmenyn i delin och det blev betydligt mer än vi trodde så vår lunch drog ut lite på tiden.  Men gott och fräscht. Man hade även turer på floden precis intill.






G i sin nya hatt.


Så besökte vi fler vingårdar och fick prova vin. Vinprovning under den gamla eken lät precis så trevligt som det var.
Man hade precis börjat skörda druvor den dagen vi var där och rosorna blommade för fullt..







Så vackra skulpturer i parken och afrikas blå lilja lite här och var.





Den första kvällen i Stellenbosch var vi på en mysig restaurang. Satt ute och njöt av god mat och dryck. Men kändes inte helt bekvämt att gå tillbaka sen även om det inte var långt. Vi åkte med en Uber som servitrisen hjälpte oss att fixa. Kändes onödigt att utmana ödet kvällstid. Jag var aldrig rädd under resan (kanske lite för strutsarna då) men vaksam.  

Den andra kvällen ösregnade det. Våra kära resekamrater Håkan och Marianne ordnade inomhus pick-nick på deras rum. Mysigt och uppskattat av oss att de gjort sig besväret i regnet.  

4 kommentarer:

  1. Sydafrikanska viner är en favorit, liksom italienska viner! Köpte ni med er något vin? Annars finns det ju gott om dem här hemma på bolaget. :) Vackert där i parken med statyerna och de underbara blå liljorna!
    Ja, dumt att utmana ödet! Bra att ni tog det säkra för det osäkra. Fin hatt på MR G! :)
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Nej vi köpte inte med oss något vin hem Gunilla. Några i gruppen beställde för leverans till Sverige. Vår vän H har arbetat inom Systembolaget och berättade så bra för oss andra i gruppen lite om hur Systembolaget arbetar vad gäller urval och sortiment. Mycket imponerande faktiskt och intressant att höra från någon som vet. Otrolig service för oss kunder egentligen. Och ja vi provar gärna både Sydafrikanska och italienska viner. Extra kul när man känner igen några av vingårdarna. Ja hade gärna gått en stund till i den fina parken. Läckra statyer. Och hatten ja den var bra :) nu hänger den i hallen som en souvernir.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Vackra bilder och vilken underbar resa! Jag vill gärna åka till Sydafrika framöver, det står på to-do listan. kram från Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Karin! Ja vi planerade och "var på väg" i några år innan det kunde bli verklighet. Men den som väntar på något gott!! En resa är ju både före, under och efter själva resan.
      Kram Annika

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.