05 mars 2019

Champagne Castle


Vår Sydafrika resa fortsatte till Drakensbergen. Så vackra vyer från Champagne Castle där vi bodde. När vi kom serverades High Tea
ute på terrassen och vi hann ligga en liten stund vid poolen innan solen gick i moln. Jag har inte helt lyckats reda ut skillnaden mellan Afternoon Tea och High Tea. Te/Kaffe och goda scones bjöds alla fall med sylt och clotted cream som sig bör.

En av bergstopparna heter just Champagne Castle. De små husen i form av rondavels traditionella hyddor ursprungligen gjorda av lera och med basttak. Finns även en bergsformation i Blyde River Canyon som vi passerade tidigare när vi åkte den så kallade panorama rutten som heter just The Three rondavels pga att formen liknar tre hyddor. Vi hade ju lite dålig sikt när vi var där men anade de. 

Påfåglar och någon get strövade fritt i hotellanläggningens trädgård även en del kvicka apor såg vi. 


Vindruvstak på vägen ner till vårt rum.


Vandringsleder fanns det gott om i bergen. Några i vår grupp gick en liten längre vandring med guide.


Inomhus fick jag lite Tage Andersen känsla. Fint ställe var det och goda måltider.

2 kommentarer:

  1. Det ser verkligen vackert ut! Drakensbergen...låter mäktigt! Skulle gärna vilja vandra där i bergen. De där runda små husen liknar dem som vi såg i Apulien i Italien. Staden där heter Alberobello. En sådan där stor hall skulle man ha med plats för ett stort runt bord med växter på! :)
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Ja det var så vackra vyer. Ja finns säkert liknande små hus på flera håll. Smart byggda av det som finns på plats ursprungligen lera och halm. Ja vilken hall. Tänkte både på Ernst och Tage Andersen. Båda gillar ju såna entréer med masterpiece mitt i. Pampigt!
    Kram Annika

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.