17 december 2018

Is på sjön



Mitt "vallhundsjag" har haft en bra helg. Flocken samlad för ett slag. Äldsta sonen hemma från Kina och yngsta hemma från Stockholm. Vi hade redan på torsdagskvällen en trevlig Luciakväll hela familjen. Gick på återöppnad klassisk italiensk restaurang hemma. Den har sett likadan ut sen -76 men nu har den fått ett välbehövligt lyft. En del gamla detaljer kvar, de rödrutiga dukarna och en del från menyn kvar och samma sköna stämning kvar.
Roligt också att en vän till killarna kockade i köket och stod för förrätterna. Han kom ut och hälsade lite snabbt.
Mycket att göra i en fullsatt restaurang. Skönt att kunna gå hem för vi var mätta alla fyra när kvällen var slut. Killarna toppade med efterrätt klassiska Tiramisu och Gino. Det orkade varken jag eller G.

Sen har vi haft ett dygn i stugan hela familjen. Mysigt! Inget speciellt på schemat mest stugmys och elda brasa.Vi firade med bubbel att vi fått inkopplat kommunalt vatten och avlopp.



Fått är kanske fel ord men nu är det klart alla fall. Vår närmsta granne har haft kommunalt vatten men vår företrädare valde tyvärr att inte hoppa på det tåget den gången när det begav sig. Konstigt med tanke på att de bodde permanent dessutom. Vi har haft egen brunn och det har också fungerat bra utom vid ett tillfälle sommaren 2017. Då sinade brunnen en helg. Jag hade kört flera tvättmaskiner så blev väl för mycket. Vintern hade varit snöfattig så var väl sämre med vatten.  Då var vi bara två i stugan och på väg hem så ingen fara. Men inte så kul om det händer när stugan är full med folk. Nu slipper vi bekymra oss över det. Vi vill ju kunna vara i stugan mer och mer så det känns skönt.

Vi var en liten sväng till Smedjebacken och 1862. Köpte några små klappar och ett gott surdegsbröd som levereras av Brödladan till 1862. Om 1862 kan du läsa här 1862.se Väldigt mysigt ställe! Ett välkommet tillskott. Öppet lite då och då. Man får hålla utkik på facebook eller hemsidan. Maria som driver det är även operasångerska med världen som arbetsfält som jag förstår. Det satt många och fikade där när vi var förbi. Och fikabrödet ser fantastiskt ut.











Vid frukosten såg vi hur det frös till på sjön. Fascinerande faktiskt. Undan för undan frös det till.


Tände ljusen i mina ljusstavar.  Så mysigt!
Har sett liknande på Zetas som jag suktat över i flera år. 
Men har tyckt och tycker fortfarande de var alldeles för dyra. 
De här var mer prisvärda så glad att jag hittade de.

Läckra när det är mörkt. Ser ut som de svävar.




4 kommentarer:

  1. Åh, så mysigt att ha killarna hemma! Förstår att det kändes gott i "mammahjärtat!" Det verkar så mysigt där vid er stuga och så skönt och tryggt med kommunalt vatten. Fina bilder på dina ljusstavar och på den där bilden där det 1862! Underbart foto som andas historia!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är mysigt att ha killarna hemma ett slag och få ett dygn i stugan ihop blev bonus. Ja kul med ett sånt ställe som 1862 i närheten för en utflykt.
      Kram Annika

      Radera
  2. Så härliga stämningsfulla bilder och så vackra ljushållare. Det ser så vackert ut vid er stuga, vid vilken sjö ligger den? Vi letar sommarställe men det tar sin tid, jag känner mig otålig. Må så gott! Kram

    SvaraRadera
  3. Tack Karin! Ja det är fint vid sjön. Stugan ligger vid sjön Barken. Södra Barken närmare bestämt. Barken är en ganska stor sjö som sträcker sig mellan Fagersta och Smedjebacken. Det går att komma ända till Västerås via Strömsholms kanal. Ja vi letade också länge och var ju väldigt nära att köpa ett ställe i Skåne. Men detta är bättre för oss, närmare. Vi skulle inte kunna åka lika ofta till Skåne. Men det tog lång tid innan vi hittade detta. Vår oas!
    Dalarna är fint och Skåne går ju att åka till ändå.

    Kram Annika

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.